24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Udruženje žena “Etno art Brakos” neguje tradiciju svih nacionalnosti

Udruženje žena “Etno art Brakos” iz Alibunara neguje tradiciju svih nacionalnosti koje su u ovom mestu zastupljene: srpsku, rumunsku, mađarsku i slovačku. Od ručnih radova, bave se vezom i dekupaž tehnikom

Udruženje žena “Etno art Brakos” iz Alibunara postoji već 6 godina, a za to vreme članice su se trudile da kroz razne izložbe i manifestacije promovišu lepotu narodnih nošnji i ručni rad. Ipak, pandemija korona virusa uticala je na rad svih udruženja, pa i ovog.

Zahvaljujući pomoći Nacionalnog saveta Rumuna, kupile su 7 pari rumunskih natikača i tako upotpunile kolekciju narodnih rumunskih nošnji. Pre tri godine, prikupile su novac i pomogle srpski folklore kupovinom 20 pari opanaka. Kada su u pitanju ručni radovi, usavršile su tehnike veza i dekupaža. Kako kažu, mnogo je razloga koji ih drže na okupu.

U nameri da svoje znanje prenesu na mlade, pre pandemije, organizovale su radionice veza i dekupaža za učenice od 5. do 8. razreda. Još jedna želja ovih žena je i da nauče da rade na razboju. Razboj imaju, ali su u potrazi za osobom koja će ih obučiti.

Related posts

Pokret socijalista: Tadićeve izjave povratak u 2000.

Mirjana Popović

Pančevačko “Zelenilo” spremilo iznenađenje za 8.mart

Mica Milakov

Predsednik Vučić čestitao ministru odbrane i pripadnicima Garde Dan jedinice

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija