27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

U HIP-Petrohemiji od srede remont

U HIP- Petrohemiji, u sredu, 24. marta, počinje zastoj u proizvodnji u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima u Pančevu i Elemiru, koji će trajati narednih mesec dana. Zastoj u fabrici polietilena niske gustine (PENG) počeo je 15. marta.

Najznačajnije investicione aktivnosti biće usmerene na realizaciju projekta SCADA EES u okviru programa digitalne transformacije procesa. Investicione aktivnosti biće sprovedene i u fabrici PENG gde će biti obavljen generalni remont ekstrudera L-229. Pored investicionih aktivnosti u petrohemijskim fabrikama u Pančevu i Elemiru tokom zastoja biće realizovane i remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima.

Planirane remontne aktivnosti obezbediće nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije i obavljaće se prema prethodno utvrđenom planu. Prilikom zaustavljanja fabrika može se očekivati pojačana pojava plamena na baklji praćena bukom koja predstavlja efekte bezbednog planskog zastoja procesa rada. Sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u HIP-Petrohemiji u potpunosti su usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije, a sve u cilju bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih, kao i zaštite radne i životne sredine. O zaustavljanju fabrika obaveštene su i sve nadležne institucije.

Related posts

Predsednik Vučić: Deca moraju da nauče da rade

Jasmina Petkovic

Nagrada “Vasko Popa” Dejanu Aleksiću

Nikoleta Dragaš

Elektronski dnevnici u tri pančevačke škole

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija