20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat

Mladi krompir uskoro na trpezi

Mladi krompir u plastenicima uskoro će biti spreman za vađenje. Povrtari iz Banatskog Brestovca kažu da je mraz oštetio deo krompira, ali da to neće značajno uticati na prinos.

Ivan Stošić iz Banatskog Brestovca uzgaja veliki broj povrtarskih kultura, kako u plastenicima, tako i na otvorenom. Trenutno je aktuelan mladi krompir, koji Stošić ima pod plastenicima na 15 ari.

Iako je mraz oštetio oko deset posto krompira, Stošić kaže da to neće znatno umanjiti prinos. Mladi krompir nije previše “zahtevan”. Kada je toplije treba ga češće zalivati, a kada je hladno, gotovo da se i  ne zaliva. Stošić dodaje da je mladi krompir iz plastenika zdraviji od kasnijih sorti. Zaštićen je samo duplim agrilom – pokrivkom koja štiti od mraza.

Osim krompira, Stošić uzgaja kupus, krastavac, papriku, paradajz, tikvice, spanać, lubenice i dinje. Sve te kulture nalaze se u plastenicima i na otvorenom na površini od oko 3 hektara. Stošiću u poslu pomažu roditelji, žena i deca.

Related posts

Skupština grada Pančeva: Više mesta u vrtiću za pančevačke mališane

Bojana Kecic

Upozorenje pčelarima: Sutra tretman odraslih formi komaraca

Nikoleta Dragaš

Ozelenimo našu Vojlovicu: Zasadi i ti svoje drvo trešnje

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija