28. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ministar Vulin i ambasador Šmid o nastavku saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Švajcarske Konfederacije Ursom Šmidom o nastavku saradnje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, trgovine narkoticima, opšteg kriminala i iregularnih migracija.

Ministar Vulin i ambasador Šmid složili su se da je saradnja policija dve države na visokom nivou, posebno u domenu operativne saradnje i razmene informacija, što je rezultiralo konkretnim akcijama u kojima je razbijeno više organizovanih kriminalnih grupa.

Na sastanku je dogovoren nastavak realizacije projekata koji za cilj imaju jačanje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova, s posebnim akcentom na odgovorno upravljanje migrantskom krizom. 

Ministar Vulin zahvalio se Švajcarskoj na pomoći koju je do sada, kroz različite projekte i donacije pružila srpskoj policiji u cilju podizanja njene efikasnosti.

Ministar Vulin upoznao je ambasadora sa rezultatima koje je Srbija ostvarila u borbi protiv organizovanog kriminala i istakao da je u toj borbi od velikog značaja međunarodna, posebno regionalna policijska saradnja.

Ministar je ambasadoru preneo da će Srbija, ukoliko Priština podnese ponovo zahtev za prijem u članstvo u Interpol, aktivno raditi kako bi to članstvo sprečila, jer je to apsolutno neprihvatljivo. Tzv. Kosovo ne može da bude u članstvu bilo koje svetske organizacije, a posebno one koja raspolaže podacima o narko-bandama.

Foto: mup.rs

Related posts

Gradsko veće usvojilo akcioni plan protiv trgovine ljudima

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić o vraćanju mera! Današnje brojke su najbolje do sada, ali strahujemo za Niš!

Nikola Toadjer

ZELENOVIĆ MALI LOKALNI ŠERIF BEŽI OD IZBORA

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija