24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti Vršac

Jablanka: Sanacija Doma kulture u prvoj fazi

U Jablanci su otpočeli radovi na prvoj fazi sanacije Doma kulture, u okviru kje je u toku zamena kompletne stolarije. Dom kulture u Jablanci je mesto okupljanja meštana, prostor namenjen za udruženja i razne projektne i kulturne manifestacije, a obzirom da je bio u veoma lošem stanju Grad Vršac i Mesna zajednica Jablanka prepoznali su potrebu za njegovom sanacijom i ovaj objekat će u narednom periodu biti u potpunosti rekontstruisan.

“U prethodnom periodu smo dosta toga uradili u saradnji sa lokalnom samoupravom kažu nam meštani Jablanke.  Pored zamene stolarije planiramo zamenu kompletnog krovnog pokrivača-crepa, krečenje prostorija, uređenje fasade i podova kao i da uredimo ogradu i prostor oko doma. Mi ovde nećemo stati, ima još mnogo stvari koje planiramo da  uradimo u Jablanci. U planu nam je i  presvlačenje sportskog igrališta asfaltom. Važan deo života na selu čine domovi kulture, zato lokalna samouprava intezivno radi na tome da se svi domovi kulture po selima osposobe i stave u funkciju. Cilj nam je da stvorimo uslove u svim našim selima za razvoj kulturno umetničkog života”  izjavio je prilikom obilaska radova, član Gradskog veća za ruralni razvoj Slaviša Maksimović.

Related posts

Predsednik Vučić danas na otvaranju novog pogona Knott Autoflex-a

Zorana Stekovic

Uskoro sinhronizacija svih semafora

Zorana Stekovic

Mihajlović: Uskoro poseban zakon o obnovljivim izvorima

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija