3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kultura Najvažnije Pančevo

Izložba akvarela u Kulturnom centru Pančevo

Marija Nikolić, vizuelna umetnica mlađe generacije, otvorila je 2. marta izložbu akvarela „00:00“ u foajeu Kulturnog centra Pančeva. Beogradska slikarka pretočila je jednoličnost života, prouzrokovanu pandemijom korona virusa, na platno.

Umetnica Marija Nikolić se pančevačkoj publici predstavlila izložbom akvarela pod nazivom „00:00“. Glavna karakteristika izloženih radova je geometrizovana asocijativna apstrakcija kojom se Marija bavi već nekoliko godina kroz ciklus radova “Zlatni presek”. Umetnica ističe da u toj seriji istražuje harmoniju, proporciju i mogućnost svedene površine.

Marija imenuje svoje radove preciznim vremenskim trenutkom, oblikuje i razdvaja elemente u potrazi za skladom i redom, harmoničnim odnosom celina, površina i boja. Tragajući za harmonijom, umetnica traga i za vlastitim savršenstvom.

Slike Marije Nikolić imaju asocijativnu vrednost, i u svakom akvarelu se prepozije momenat gde se u svojoj apstrakciji umetnica zaustavlja i prepušta posmatraču da razvije svoj lični doživljaj i tumačenje. Zbog trenutnih epidemioloških mera koje su na snazi Dom kulture je zatvoren, ali se umetnica nada da će publika uskoro biti u prilici da pogleda izložene radove.

Related posts

„Magija“, ples, muzika i stari zanati ove nedelje u Gradskom parku

Nikoleta Dragaš

Lokacije mobilnog autobusa za vakcinaciju

Aleksandra Miloševska

Bez vode Jovana Rajića

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija