23. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kultura Najvažnije Pančevo

Izložba akvarela u Kulturnom centru Pančevo

Marija Nikolić, vizuelna umetnica mlađe generacije, otvorila je 2. marta izložbu akvarela „00:00“ u foajeu Kulturnog centra Pančeva. Beogradska slikarka pretočila je jednoličnost života, prouzrokovanu pandemijom korona virusa, na platno.

Umetnica Marija Nikolić se pančevačkoj publici predstavlila izložbom akvarela pod nazivom „00:00“. Glavna karakteristika izloženih radova je geometrizovana asocijativna apstrakcija kojom se Marija bavi već nekoliko godina kroz ciklus radova “Zlatni presek”. Umetnica ističe da u toj seriji istražuje harmoniju, proporciju i mogućnost svedene površine.

Marija imenuje svoje radove preciznim vremenskim trenutkom, oblikuje i razdvaja elemente u potrazi za skladom i redom, harmoničnim odnosom celina, površina i boja. Tragajući za harmonijom, umetnica traga i za vlastitim savršenstvom.

Slike Marije Nikolić imaju asocijativnu vrednost, i u svakom akvarelu se prepozije momenat gde se u svojoj apstrakciji umetnica zaustavlja i prepušta posmatraču da razvije svoj lični doživljaj i tumačenje. Zbog trenutnih epidemioloških mera koje su na snazi Dom kulture je zatvoren, ali se umetnica nada da će publika uskoro biti u prilici da pogleda izložene radove.

Related posts

Prvo školsko zvono za generaciju 2018/19.

Nikoleta Dragaš

Krizni štab : Od ponedeljka popuštanje mera

Alba Jovanović

Novčane nagrade i ekskurzija za najbolje pančevačke učenike

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija