28. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije

Velika akcija sadnje u MZ Vojlovica

Tradicionalna akcija sadnje drveća sprovedena je ovog puta u Vojlovici, na prvi dan proleća. Posađene su sadnice trešnje. Zbog trenutne situacije sa korona virusom, građani nisu učestvovali. Simbolično su sadnice trešnje zasadile gradska menadžerka Maja Vitman, gradska većnica za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Katarina Banjai i pokrajinska poslanica u Skupštini AP Vojvodine Ivana Rosić.

MZ Vojlovica je 12. marta objavila akciju “Zasadi i ti svoje drvo trešnje” u saradnji sa Gradom Pančevom i JKP “Zelenilo”. Namera je bila da se građani, kao i svake godine, uključe u akciju sadnje drveća. Posađeno je čak 500 sadnica trešnje i to u tri najduže ulice centralnog dela naselja: Janošikovoj, Svetozara Markovića i Petefi Šandora.

Iako građani nisu učestvovali u akciji, zbog novih mera prevencije od korona virusa, gradska menadžerka Maja Vitman kaže da je srećna što je akcija sprovedena. Ona dodaje da su najvažniji zdravlje i bezbednost građana, a da će svakako moći da uživaju u lepoti budućih krošnji. Na prvi dan proleća, počela je i sadnja.

Gradska većnica za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Katarina Banjai kaže da će ovo drveće ulepšati ulice Vojlovice, ali još važnije, poboljšaće kvalitet životnog okruženja.

Grad Pančevo će i u narednom periodu nastaviti sa ozelenjavanjem i sadnjom na različitim lokacijama. Učesnici akcije pozvali su građane da se vakcinišu, kako bi zaštitili i svoje i zdravlje drugih.

Related posts

Kvalifikaciono takmičenje dobrovoljnih vatogasnih društva

Vanja Vićentić

Zemlja Gruva 25. avgusta u Kovinu

Nikoleta Dragaš

Holštajn-frizijska rasa daje najviše mleka

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija