27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Predsednik Vučić prisustvovao primopredaji: Stigla sanitetska vozila iz EU

Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je danas Evropskoj uniji na novoj pomoći koju je pružila Srbiji i što su danas zdravstvene ustanove iz 20 mesta iz svih delova zemlje dobile 20 vozila hitne pomoći.

Mi veoma cenimo,kako je rekao, novac koji poreski obveznici drugih zemalja plaćaju za našu zemlju

“Dobili smo od EU 20 odlično opremljenih ambulatnih vozila za 20 mesta u Srbiji, od Bujanovca, do Bora i Loznice, u vrednosti od 800.000 evra, najmodernije opremljenim”, istakao je Vučić nakon primopredaje.

On je rekao i da su predstavnici zdravstvenih ustanova koje dobijaju ta vozila srećni, jer trenutno raspolažu vozilima starim 10-ak i čak 25 godina.

“Ovo je prilika da obnovimo vozni park koji je značajan za život naših građana”, poručio je Vučić.

On je rekao i da je ova pomoć veoma važna u vreme pandemije, kada su nam takva vozila više nego potrebna.

“Iskreno smo zahvalni na ovoj podršci, i hvala i na podršci u strukturnim reformama. Mi veoma cenimo novac koji poreski obveznici drugih zemalja plaćaju za našu zemlju. Za nas je važno da u svakom trenutku ukažemo da se Srbija nalazi na evrospkom putu“, rekao je on.

Vučić je poručio Fabriciju da je Srbija zahvalna njemu na ličnom angažovanju i podršci zemlji tokom pandemije, kao i svim ostalim zemljama čalnicama EU.

On je istakao da je zahvaljujući toj podršci u Srbiju stiglo 25 uređaja za ventilaciju i anesteziju, 50 uređaja za mehaničku ventilaciju, 50 monitora za intenzivnu negu, 100 stacionarnih koncentratora kiseonika, 300 termometara, 800.000 zaštitnih maski, dva laboratorijska PCR instrumenta, sa 25.000 testova…

“Dobili smo od početka pandemije, kroz saradnju sa EU i UNOPS-om pomoć od 8,2 miliona evra, a do kraja godine očekujemo još 900.000”, rekao je Vučić.

Predsednik je naveo i da Srbija na EU putu mora još mnogo toga da uradi, od dijaloga sa Prištinom do sprovođenja potrebnih reformi.

Naglasio je da je jedna od vrednosti koju propagira EU solidarnost, koju Srbija pokazuje i ume da kaže hvala za ono što EU čini prema našoj zemlji i naše građane.

„Evropa je suočena sa četvrtim talasom pandemije koji postaje sve snažniji i opasniji. Dobra vest je da se zajednički borimo, da zajednički radimo da je pobedimo i uveren sam da ćemo u tome uspeti“, podvukao je Vučić.

Rekao je da je to jedini način na koji možemo da pobedimo ovu jezivu bolest koja ugrožava sve građane.

Ukazao je na značaj vakcinacije, ističući da vakcina ne spašava samo jedan, već više života.

“Mi ćemo ići od mesta do mesta i pokušati da izvršimo cepljenje najvećeg broja stanovništva”, zaključio je Vučić.

Related posts

Učenici OŠ “Đura Jakić” spremaju se za učešće na Sportskim igrama mladih u Novom Sadu

Mirjana Popović

Sve manje mladih fizički aktivno

Jasmina Petkovic

VAŽNO: Najbitniji telefoni i rad preduzeća u Južnom Banatu!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija