20. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Nigerije

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu Eniolu Olaitan Adžaji, ambasadorku Savezne Republike Nigerije na nerezidencijalnoj osnovi, i zahvalio joj na doprinosu jačanju veza dveju zemalja.


Vučić je rekao da Srbija želi da jača politički dijalog i intenzivira ekonomsku saradnju sa Nigerijom, imajući u vidu tradicionalno prijateljstvo Beograda i Abudže, koje potiče još od zajedničkog rada u Pokretu nesvrstanih zemalja.

S tim u vezi, izrazio je očekivanje da bi nigerijska ambasada mogla ponovo da bude otvorena u našem glavnom gradu, kako bismo imali češće kontakte, sa ciljem boljeg korišćenja velikih mogućnosti za svestranu saradnju.

Vučić i ambasadorka Adžaji su naglasili značaj obrazovnog programa „Srbija i svet“, u okviru kojeg studenti iz Nigerije uz naše stipendije studiraju u Srbiji, uz mogućnost povećanja njihovog broja.

Vučić je zahvalio Nigeriji na poštovanju međunarodnog prava kroz uvažavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. On je uputio pozdrave predsedniku Buhariju, izrazivši nadu da će svet zajedničkim snagama i uzajamnom solidarnošću, pobediti pandemiju KOVID-19.

Abasadorki Adžaji poželeo je mnogo uspeha na novoj dužnosti.

Izvor: RTV

Foto: RTV

Related posts

Teško povređen radnik u Hotelu “Tamiš”

Bojana Kecic

U Poljoprivrednoj školi vraćen smer tehničar hortikulture

Ivana Bogdanovski

Predsednik Vučić se na Bledu sastao sa premijerom Janezom Janšom

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija