20. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije

Vakcinacija građana koji ne mogu do punkta za vakcinaciju

Vakcinacija u Južnom Banatu protiče dobro sve veći broj sugrađana preko e-uprave prijavljuje se za vakcinaciju protiv kovida 19. U Južnom Banatu vakcinisano je preko 26.000 sugrađana sa obe doze vakcine. Trenutno se vakcinišu i sugrađani koji zbog svoje bolesti ne mogu da dođu na punkt da se vakcinišu već medicinske ekipe odlaze kući da ove vakcinaciju.

Vakcinacija protiv kovida 19 obavlja se i dalje se obavlja po prioritetnim grupama odnono oni sugrađani koji su se prijavili preko e uprave. Poslednji spisak koji smo dobili od E-uprave odnosi se na nepokretne osobe i koje su na prijavi naznačili da ne mogu da dođu na punkt za vakcinaciju.

– Danas i sutra biće vakcinisani po prioriteu, naše mobilne jedinice Doma zdravlja Pančevo i drugih Domova zdravlja na teritoriji okruga će ići na kućnu adresu. Takođe u potpunosti nije završena vakcinacija prioritetnih grupa u staračkim domovima kako u državnim tako i u privatnim domovima. U nekim staračkim domovima smo imali obolele osobe, a prema stručno metodloškom uputstvu ne može se raditi vakcinacija dok ima obolelih od kovida 19. Sada su se u pojedinim staračkim domovima stekli uslovi da se vakcinišu i te osobe i obavlja se i njihova vakcinacija.

Pored redovne vakcinacije obavlja se i revakcinacija protiv kovida 19 na teritoriji Južnobanatskog okruga. Svi građani koji se nisu vakcinisali a žele treba da se prijave preko portala e –uprave ili pozovu kol centar broj telefona 0800222334 .

Related posts

Srbija u finalu Svetskog prvenstva u karateu u Dubaiu, Pančevci predvode reprezentaciju do trona

Vanja Vićentić

Održana završna izložba “Slovačko-srpskog prijateljstva”

Zorana Stekovic

PIJAČNI BAROMETAR NA „ZELENOJ“ PIJACI

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija