24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Hronika Najvažnije Pančevo Vesti

Falsifikatori novca u Pančevu osuđeni na više od 20 godina

Četvorica pripadnika organizovane kriminalne grupe okrivljenih za izradu lažnih eura u štampariji u Pančevu priznali su krivicu i zaključili su sporazume sa Tužilaštvom za organizovani kriminal na osnovu kojih su osuđeni na ukupno 21 godinu i 11 meseci zatvora i novčane kazne u ukupnom iznosu od 350.000 dinara.

Na osnovu sporazuma, Specijalni sud u Beogradu je izrekao presudu kojom je Rajko Borenović osuđen na 6 godina i 9 meseci zatvora i novčanu kaznu od 120.000 dinara, Predrag Simić je osuđen 6 godina i 11 meseci zatvora i 80.000 dinara, Željko Dimitrijević 5 godina i 3 meseca zatvora i 80.000 dinara, dok je Dejan Gladić osuđen 3 godine zatvora i 80.000 dinara, saopštilo je tužilaštvo.

Oni su osuđeni na jedinstvene kazne zbog krivičnih dela – udruživanje radi vršenja krivičnog dela i falsifikovanje novca.

Bili su uhapšeni 27. januara ove godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupk u akciji koju su sproveli policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Odeljenja za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala.

Oni su od septembra 2020. do hapšenja stavljali lažni novac u eurima u opticaj u Srbiji u apoenima od 50 i 200 eura.

Takođe, na drugoj adresi u Pančevu vršila se kompjuterska priprema za izradu lažnog novca koji se potom štampao.

Related posts

Najviše zaraženih u Beogradu, Nišu i Valjevu

Jasmina Petkovic

Đoković dovodi tenisku elitu

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić na državnoj televiziji Austrije: Srbija želi u EU, ali neće kvariti odnose sa Kinom i Rusijom

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija