7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Hronika Najvažnije Pančevo Vesti

Falsifikatori novca u Pančevu osuđeni na više od 20 godina

Četvorica pripadnika organizovane kriminalne grupe okrivljenih za izradu lažnih eura u štampariji u Pančevu priznali su krivicu i zaključili su sporazume sa Tužilaštvom za organizovani kriminal na osnovu kojih su osuđeni na ukupno 21 godinu i 11 meseci zatvora i novčane kazne u ukupnom iznosu od 350.000 dinara.

Na osnovu sporazuma, Specijalni sud u Beogradu je izrekao presudu kojom je Rajko Borenović osuđen na 6 godina i 9 meseci zatvora i novčanu kaznu od 120.000 dinara, Predrag Simić je osuđen 6 godina i 11 meseci zatvora i 80.000 dinara, Željko Dimitrijević 5 godina i 3 meseca zatvora i 80.000 dinara, dok je Dejan Gladić osuđen 3 godine zatvora i 80.000 dinara, saopštilo je tužilaštvo.

Oni su osuđeni na jedinstvene kazne zbog krivičnih dela – udruživanje radi vršenja krivičnog dela i falsifikovanje novca.

Bili su uhapšeni 27. januara ove godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupk u akciji koju su sproveli policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Odeljenja za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala.

Oni su od septembra 2020. do hapšenja stavljali lažni novac u eurima u opticaj u Srbiji u apoenima od 50 i 200 eura.

Takođe, na drugoj adresi u Pančevu vršila se kompjuterska priprema za izradu lažnog novca koji se potom štampao.

Related posts

Preminuo 1 pacijent, zaraženo još 245 osoba

Aleksandra Miloševska

Pokret socijalista: Đilas u svojim medijima neprestano čereči decu Aleksandra Vučića

Vanja Vićentić

Više od 100 učesnika na 8. Gajačkom kotliću

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija