10. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Vučić: Potpisan Ugovor o kupovini vakcina kompanije Sinofarm

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas putem video linka sa rukovodstvom kompanije Sinofarm o procesu nabavke vakcina, izgradnji fabrike kineskih vakcina u Srbiji, ali i o izgradnji i opremanju srpskih bolnica.

Predsednik Vučić je zahvalio predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, rukovodstvu Komunističke partije i predstavnicima Sinofarma na pomoći u snabdevanju vakcinama u najtežem trenutku.

Predsednik Vučić je istakao da je najveći broj građana u Srbiji vakcinisan upravo ovom vakcinom i naglasio važnost potpisivanja novog ugovora za novih 2 miliona vakcina. On je istakao da su srpski strucnjaci dali veoma visoko mišljenje o kvalitetu i bezbednosti Sinofarmove vakcine. 

Predsednik Sinofarm Grupe Liu Đingžen je zahvalio predsedniku i građanima Srbije na poverenju ukazanom kompaniji Sinofarm i dodao da je od početka pandemije 2020. godine upravo Sinofarm, kao najveća farmaceutska kompanija u Kini, preuzela odgovornost za borbu protiv ove bolesti.

„Srbija je prva evropska zemlja koja je odobrila vakcinu Sinofarma i danas ćemo potpisati ugovor za isporuku novih 2 miliona doza. Cenimo poverenje građana u naš proizvod i srećni smo što možemo da pružimo neophodnu podršku ljudima u Srbiji u borbi protiv virusa“, rekao je predsednik Sinofarm Grupe Liu Đingžen.

Tema razgovora bila je i izgradnja, rekonstrukcija i opremanje bolnica u Srbiji.

Ovom prilikom je potpisan Ugovor o kupovini vakcina kompanije Sinofam, a sastanku i potpisivanju ugovora prisustvovala je i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo.

Related posts

ComNet : Osuditi “Danas” zbog naslovne strane

Mica Milakov

Fudbal, odbojka, basket na renoviranim terenima na Kotežu

Nikoleta Dragaš

Pacijentima prijatnije u novim-starim prostorijama pančevačke bolnice. Zavšetak rekonstrukcije sa prvim “lepim vremenom”!

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija