7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Pančevo

Kovid ambulanta u Zmaj Jovinoj ulici ne radi noću

Kovid ambulanta u Zmaj Jovinoj ulici ne radi noću i zato je sve veći pritisak na Hitnu pomoć pacijenta sa visokom temperaturom i sumnjom na kovid.  Načelnik Hitne pomoći doktor Manasijević ističe da nemaju ambulantu za izolaciju, procenjuje se situacija na ulazu u Hitnu, teži slučajevi budu pregledani i ukolko je neophodano prevoze ih u bolnicu. Pacijenti sa lakšom kliničkom slikom dobijaju savet.

Tokom noći veliki pritsak na Službu Hitne pomoći najviše je od pacijenta sa visokim krvnim pritisakom i asmatičarima. Načelnik ove službe doktor Zoran Mansijević ističe da nisu retke povrede padova sa visine i saobraćajnih nezgoda. Dosta pacijentata dolazi zbog simptoma sličnih kovidu.

Visoku temperaturu treba snižavati sa antipireticima, ukoliko se osećate loše potražite pomoć u svojoj ambulanti od izabranog lekara. Ako se stanje pogoršava i za nepokretne pacijente služba 194 radi 24 sata.

Related posts

U Južnom Banatu 71 osoba novoobolela od koronavirusa

Vanja Vićentić

COVID-19: U Južnobanatskom okrugu novih 94 slučajeva

Mirjana Popović

Radovi druge faze Potamiškog kolektora kod Tamiš kapije

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija