1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Deca koja rastu uz više braća i sestara su mnogo samostalnija

Učenice osnovne škole “Miroslav Antić” Marija i Marta Avramović imaju još četvoro braće i sestara. Osim najmlađih koji imaju 3 godine i mališana sa pet meseci, svi su pohađali “Mikinu” školu.

Ono što je veoma važno jeste činjenica da se poslednjih godina povećao broj porodica koje imaju troje i više dece.

Jedna veoma interesantna i specifična situacija dogodila, odnosno događa se u Osnovnoj školi “Miroslav Antić”. Skoro sva deca osmočlane porodice Avramović pohađaju ovu školu. Sestre Marija i Marta Avramović su izuzetno vredne, radne, disciplinovane i samostalne. Vole sport. Podršku imaju u starijem bratu i sestri.

Martina učiteljica, Dragana Mančić bila je učiteljica i njenom najstarijem bratu Griguriju. Kaže da su njih dvoje veoma slični. Martu je upoznala još dok je bila beba.

Marijin razred je specifičan po tome što u njemu ima dece iz 10 porodica koje imaju troje i više dece.

Prema rečima Dragane Krstić, direktorke Osnovne škole Miroslav Antić deca koja rastu uz više braća i sestara su mnogo samostalnija.

Poslednjih godina primetan je veći broj porodica koje imaju dvoje, troje i više dece. Uglavnom pohađaju “Mikinu” školu koja je najveća u Južnobanatskom okrugu. Statistika pokazuje da je više porodica koje imaju troje dece, ali da ima i onih koje imaju petoro, pa  i šestoro dece kao što su upravo Avramovići.

Related posts

Svečani doček za Zemana, pa tet-a-tet sastanak s Vučićem

Zorana Stekovic

Vučić s Babišom o situaciji s kovidom, odnosima, regionu…

Nikoleta Dragaš

Medicinska škola dobila novi ulaz

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija