17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Pelemiš o produženju mera: Ništa nije izvesno, videćemo rezultate

Trenutna epidemiološka situacija je rezultat nedovoljnog poštovanja mera prevencije, izjavio je danas infektolog i član Kriznog štaba Mijomir Pelemiš i upozorio da je proces vakcinacije ugrožen zbog velikog broja inficiranih.

Pelemiš je na pitanje da li je izvesno da će u ponedeljak mere biti produžene, rekao da ništa nije izvesno i da će se videti kako će se kretati širenje infekcije u narednom periodu.

On je ocenio da za pet dana ne može da se oseti neki epohalan rezultat, ali da to može da doprinese manjem širenju virusa.

Pelemiš smatra da je oštrije mere trebalo doneti ranije i da bi to smanjilo koncentraciju virusa i kontakte i da bi, samim tim, bilo manje infekcija.

“Nama je sada najveći problem što su bolnice pune, a zdravstveni radnici preumorni”, rekao je Pelemiš i istakao da bi svima trebalo odati veliko priznanje, jer je najteže onima koji su stalno uz pacijente.

On je poručio da je potrebno učiniti sve da im se olakša posao i smanji broj obolelih.

Pelemiš je dodao da nije iznenađen povećanjem broja obolelih od korona virusa, jer se mere ne poštuju.

Kako je dodao, za njega najveći problem je broj umrlih.

Kao dodatne probleme naveo je samolečenje, nepravilno lečenje i to što pacijenti u nekim slučajevima ne shvataju bolest ozbiljno, ali i nove sojeve virusa.

Pelemiš je naglasio da novi sojevi za građane ništa ne menjaju, jer su mere iste – nošenje maski, distanca, higijena i izbegavanje kontakata.

Poručio je da je glavni zadatak što više testiranja, poštovanje mera prevencije i vakcinacija.

Pelemiš je dodao da je proces vakcinacije je krenuo fantastično i naglasio da to mora da se iskoristi i da mora da se širi realna priča da su vakcine bezbedne.

Related posts

Grad Vršac se i ove godine pridružuje akciji „Sat za našu planetu“

Mica Milakov

Ištvan Pastor u emisiji “Lice nacije” – Dobra odluka što smo podržali predsednika Vučića

Jelena Obradović

Borba protiv virusa COVID-19 i na pančevačkim pijacama

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija