22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

VANREDNE VESTI! Saznajte sve detalje AFERE ĐILASOVIH RAČUNA NA MAURICIJUSU!

IZVOR: INFORMER.RS/NOVOSTI

Kako saznaje portal Pink.rs, vanredne vesti koje su emitovane na Pink televiziji, posvećene su ekskluzivnom istraživanju “Večernjih novosti” о aferi Đilasovih računa na Mauricijusu.

Gosti Vanrednih vesti Pinka su pomoćnik glavnog i odgovornog urednika za digitalna izdanja Večernjih novosti Andrijana Nešić i ministar finansija Siniša Mali.

Dragan Đilas, kako otkrivaju Novosti, krije novac na desetinama računa širom sveta.

– Mi smo istraživačkim novinarstvom došli do podataka koji su nas šokirali. Objavili smo svaki račun koji dokazuje sve. Sve je javno. Pitamo se zašto se u javnost iznose laži koje izgovara Dragan Đilas. Donela sam dokumanta da vidite konkretno o kojim zemljama se radi. Jedan dokument je sa Mauricijusa, tu piše ime i prezime Dragan Đilas, piše ime firme. U tom dokumentu su iznesene i sume. Imamo još jedan dokument, a to je bankovni račun u Švajcarskoj koji se vodi na rođenog brata Dragana Đilasa, Gojka.

– Ja sam pre nekih sat, sat i po bio u prilici da se upoznam sa ovim informacijama. Ja sam apsolutno šokiran. To je neverovatna cifra. Više banaka, više računa. Ono što mi prvo pada na pamet. 

Sve što je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas prethodnih dana govorio o svojim računima u inostranstvu – pada u vodu. Dokazi do kojih su došle “Novosti” potvrđuju da se njegovo poslovanje proteže sve do poreskog raja Mauricijusa, kao i da ima pozamašnu sumu na kontu u Švajcarskoj!

Prema dokumentaciji do kojih su došle “Novosti”, na dan 12. decembra 2020. godine, Đilas je na dva računa u ove dve zemlje imao skoro 6,4 miliona evra.

Postoji osnovana sumnja da je ovo samo vrh ledenog brega i prvi veliki trag u otkrivanju mutnih poslovnih i finansijskih transakcija koje su se godinama odvijale u trouglu između Đilasa, njegovog rođenog brata Gojka i biznismena Dragana Šolaka. Takođe, dalja istraga mogla bi da dovede do šokantnih saznanja da su stotine miliona evra narodnih para izvlačili iz zemlje i da je taj novac završio, kako postoje naznake, na mnogim računima u još najmanje 15 država širom sveta.

Izvor: Pink.rs/Informer.rs

Related posts

Počela ograničena zabrana kretanja građana do utorka u 5 časova

Zorana Stekovic

Vlada Srbije i Pokrajinska vlada podržale celokupan projekat rekonstrukcije Narodnog muzeja u Pančevu

Jasmina Petkovic

Vršački breg bogatiji za 13 informativnih tabli

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija