22. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat

U Južnom Banatu revakcinisano preko 20.000 ljudi

Vakcinacija u Južnom Banatu protiče po protokolu, sve veći broj sugrađana preko E-uprave prijavljuje se za vakcinaciju protiv kovida 19. U Južnom Banatu revakcinisano preko 20.000 sugrađana.

Vakcinacija  pored poštovanja propisanih mera najbolje oružje u borbi sa kovidom 19. U Srbiji je trenutno vakcinisano preko 2.000.000 ljudi. U Našoj zemlji su dostupne vakcine četiri proizvođača, važno je samo da shvatimo da je veliki obuhvat stanovništa oružje u borbi protiv ovog virusa. Zavod za javno zdravlje Pančevo distribuira vakcine koje svakodnevno stižu u ovu utsnovu.

– Što se tiče vakcinacija, mi i dalje da se prijavlju preko E-uprave za koju žele i biće pozivan. Oni koji su u kolektivima vakcinisaće se preko svojih radnih organizacija po prioritetu i za njih dobijamo specijane spiskove. Jako je bitno da se što veći broj našig rađana vakcine. Mi smo sada prešli više od 10 postosa obe doze  obuhvata u Južnom Banatu.težnja je da to bude veće kako bi smo stvorili kolektivni imunitet. Mi svakodnevno dobijamo određene doze vakcina i dobijamo spiskove od E uprave. Vakcinalni punktovi rade na teritoriji Južnog Banata, kaže dr Ljuljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Vakcinacija i revakcinacija u Pančevu obavlja se na  punktovima u Preventivnom centru Doma zdravlja, MZ Tesla, ambulanti Donji grad u bivšoj apoteci Higija. Takođe i zdravstveni radnici u bolnici u Specijalističkom centru obavljaju vakcinaciju. Od E-uprave sugrađani dobijaju poruku gde treba da se jave za vakcinu ili revakcinu ili putem telefona dobijaju informaciju gde da se jave.

Related posts

Dušan Mihajlović brani boje Srbije na Svetskom prvenstvu u ronjenu na dah

Nikola Toadjer

Dar za prvake

Nikoleta Dragaš

Đorđević poseto Udruženje “Otvoreno srce sveta”

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija