2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kovačica Vesti

Opština Kovačica i Fond za Evropske poslove u realizaciji projekta “Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove”

U saradnji sa Fondom za Evropske poslove Autonomne pokrajine Vojvodine, opština Kovačica će tokom marta meseca ući u realizaciju projekta  Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove, i to kroz edukaciju zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave.

Program rada Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine za 2021 godinu predviđena je relizacija specijalističkog programa Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove. Obuhvaćeno je tri modula i usmereni su ka javnim nabavkama, upravljačkoj odgovornosti i razvoju kapaciteta za pristupanje EU izvorima finansiranja.

Fokus je na praktičnoj upotrebi znanja u svakodnevnom radu, saradnju među jedinicama lokalne samouprave i pokrajinskih isntitucijama vođen osnovnim princpima regionalne politike Evropske unije: kofinansiranje, koncentracija i dugoročno planiranje i programirnja partnerstva.

Projekat će se sprovoditi uz podršku Skupštine AP Vojvodine, Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnusamoupravu.

Projekat se sprovodi u programskom periodu Evropske unije (2021-2027) i podrazumeva formulisanje regionalnih prioriteta, razvojne projektne predloge i ravnomeran razvoj AP Vojvodine i jedinica lokalne samouprave, što za rezultat ima pospešivanje standarda građana.

Planirano je da se projekat završi u julu 2021. godine, a cilj konkretnog programa je planski doprinos boljem korišćenju lokalnih kapaciteta za apsorbciju sredstava iz EU fondova kako bi se ubrzao regionalni razvoj.

Related posts

NIS i Crédit Agricole banka kreirali karticu za odloženo plaćanje goriva namenjenu poljoprivrednim gazdinstvima

Bojana Kecic

Ministar Vulin sa ministrom Jovićem o unapređenju saradnje

Mirjana Popović

Instagram nalog „avucic“ prati 50.000 ljudi

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija