25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Predsednik Vučić obilaskom Nacionalnog muzeja završio posetu BahreinuPredsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je danas posetu Kraljevini Bahrein posetom Nacionalnog muzeja te zemlje.

Njega su, na pragu Muzeja, dočekali šeik Hala Bint Mohamed al Kalifa, generalni direktor za kulturu i umetnost u Upravi za kulturu i aktivitete Bahreina, kao i šeik Kalifa bin Ahmad al Kalifa, direktor za antikvitete i muzeje.

Predsednik Srbije imao je priliku da se upozna sa kulturnim nasleđem Bahreina, tradicionalnim zanatima i rukotvorinama, proizvodima od bisera, te i Tilos periodom i početkom Islama.

Vučić je novinarima rekao da je delegacija Srbije, ne samo naučila mnogo o običajima, tradiciji i fantastično bogatoj istoriji Bahreina, već da su i došli i do nekih ideja kako da Narodni muzej u Beogradu, ali i druge muzeje, upotpunimo i šta da učinimo kako bismo privukli veći broj ljudi iz Srbije i inostranstva.

“Ovo je početak velikog prijateljstva, koje smo uspostavili u Bahreinu i verujem da ćemo imati priliku da naše domaćine uskoro neformalno, a zatim i formalno, ugostimo u Beogradu”, rekao je on.

Vučić je istakao da je veoma zadovoljan posetama UAE i Bahreinu, Emiratima zbog fabrike vakcina, koju će Srbij sagraditi uz njiihovu pomoć, kao i zbog “otvaranja vrata” u obe zemlje koje će nam doneti mnogo koristi u budućnosti.

Predsednik je naglasio da je važno i što će ministarstva spoljnih poslova Srbije i Bahreeina, zahvaljujući potpisanom sporazumu, redovno razgovarati, koordinisati akcije i podržavati jedni druge u međunarodnoj arena.

“Veliki i važan posao smo obavili. Stvorili smo novo, dobro, veliko prijateljstvo i verujem da u narednom periodu možemo oziljno da napredujemo u odnosima prema Saudijskog Arabiji. A, onda bismo za te tri zemlje, koje su povezane rodbinskim i političkim vezama mogli da kažemo da ih smatramo iskrenim prijateljima Srbije”, rekao je Vučić.

Na kraju posete, Vučić, prvi predsednik Srbije koji je posetio Bahrein, upisao se u Knjigu počasnih gostiju.

Predsednik Srbije juče je u Bareinu razgovarao sa kraljem te zemlje, a sastao se i sa predstavnicima Odbora za privredni razvoj Kraljevine Bahrein i Državnog investicionog fonda te zemlje.

Foto:Tanjug

Related posts

Ulica Dobrovoljačka bez vode

Bojana Kecic

Osuđenici u Pančevu se odriču obroka za Gerontološi centar

Jasmina Petkovic

Insulinska rezistencija – oboljenje bez simptoma

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija