7. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Ministar Vulin: Predložiću ministarki pravde da povede raspravu o mogućoj promeni definicije nužne odbrane

„Čovek koji je branio sebe i svoju nepokretnu suprugu ne bi smeo da zbog toga bude u zatvoru. Ako je pucanje u provalnika i još uz to mlađeg, fizički snažnijeg od penzionera koji brani svoj život, onda moram da pitam zakonodavca šta bi svako od nas kada mu bude ugrožen život i čast u sopstvenom domu trebalo da uradi. Neka nam objasne kako treba da se ponašamo kada nam neko provali u kuću i pokušava da nas opljačka? Tužilac koji je kvalifikovao pucanje u provalnika kao ubistvo u pokušaju je samo sledio slovo zakona i uradio jedino što može da uradi čovek pravosuđa sve dok je ovakav krivični zakon na snazi“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povodom slučaja u Lebanu gde je penzioner u svojoj kući iz pištolja ranio muškarca koji je pokušao da ga opljačka.

“Predložiću ministarki pravde gospođi Popović da povede raspravu o mogućoj promeni definicije nužne odbrane. Zakoni moraju da se prilagođavaju životu, i kada se pišu i donose moraju da poštuju princip pravičnosti. Ići u zatvor zbog odbrane svog doma to jednostavno nije pravedno”, poručio je ministar Vulin.

Related posts

Kompanija “Brose” i Kulturni centar Pančeva potpisali ugovor

Ivana Bogdanovski

Telegram saučešća ministra odbrane Aleksandra Vulina porodicama poginulih pilota

Zorana Stekovic

Preventivni pregledi u MZ Tesla

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija