3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Crveni krst Srbije raspisao literarni i likovni konkurs “Krv život znači”

Crveni krst Srbije raspisao je literarni i likovni konkurs “Krv život znači”. Cilj je da se mladima ukaže na značaj dobrovoljnog davanja krvi. Konkurs traje do 31. marta, a sve radove iz grada Pančeva prikupiće pančevački Crveni krst.

Crveni krst Srbije trudi se da građanima, a pre svega mladima, na zanimljive načine ukaže na značaj dobrovoljnog davanja krvi. Sa tim ciljem, početkom meseca, objavili su literarni i likovni konkurs “Krv život znači”. Sekretarka Crvenog krsta PančevoMilica Todorović kaže da je ovo tradicionalni konkurs, upućen svim učenicima osnovnih i srednjih škola.

Profesori su tu da organizuju učenike i da im pomognu oko pripeme radova, kaže Milica Todorović. Ona dodaje da nagrade nisu male i da je od ove godine uvedena motivaciona za onu školu koja pošalje najviše radova u odnosu na broj upisanih učenika.

Učenici se takmiče u tri uzrasne kategorije: Od 1. do 4. razreda, od 5. do 8. i od 1. do 4. razreda srednje škole. Milica Todorović dodaje da će radovi učenika biti korišćeni na promotivnim materijalima Crvenog krsta kako bi se na još lepši način promovisalo dobrovoljno davanje krvi.

Related posts

Petković uručio 64 ugovora o radu gerontodomaćicama

Zorana Stekovic

Ovogodišnji Exit premašio očekivana interesovanja

Jasmina Petkovic

Od januara novi uslovi za odlazak u penziju

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija