2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

MIROVIĆ U BELOJ CRKVI: Uskoro dolazak češkog investitora, dogodine rekonstrukcija glavne ulice

„Za nešto više od godinu dana u Beloj Crkvi je izgrađena nova sportska hala i rekonstruisana fiskulturna sala u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“. Ovaj važan posao finansirala je Pokrajinska vlada sa preko 250 miliona dinara, i ovaj objekat će služiti za razvoj sporta u ovom delu Banata, za omladinu, decu, sportiste i rekreativce“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom današnje posete Beloj Crkvi.

Mirović je sa predsednicom Opštine Violetom Simić obišao i industrijsku zonu, u čiji su razvoj Pokrajina i lokalna samouprava uložili znatna sredstva.

„Sa novim planom za investiranje jedne češke kompanije u ovoj zoni će biti zaposleno više od pet stotina radnika“, rekao je Mirović i naglasio da su za opštinu Bela Crkva, koja je u pograničnom području, ove investicije veoma značajne, što pokazuje da Pokrajinska vlada podjednako brine o opštinma koje nisu na glavnim državnim i magistralnim pravcima. 

„Moramo da ulažemo u manje razvijene sredine, i naš naredni zadatak je da ovde ulažemo u lokalnu infrastrukturu“, rekao je Mirović i dodao da je za opšti razvoj važno da se ulaže u industrijske zone i razvoj privatnog biznisa

Predsednik je još naveo da je veoma zadovoljan saradnjom sa belocrkvanskom lokalnom samoupravom, i da je sve što je planirano realizovano na vreme.

„U protekle četiri godine ovde je preko Uprave za kapitalna ulaganja uloženo 400 miliona dinara, i realizovani su brojni važni projekti“, rekao je Mirović i dodao da je danas postignut dogovor da se rekonstruiše glavna ulica u Beloj Crkvi i rade dodatne investicije u inustrijskoj zoni. 

Predsednica Opštine Bela Crkva Violeta Simić naglasila da je ulaganje iz Pokrajine od 81 milion dinara u industrijsku zonu omogućilo dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta u južnom Banatu. Prema njenim rečima, uz podršku Pokrajinske vlade Bela Crkva nakon više decenija konačno je dobila novu sportsku halu, a zahvaljujući investiciji od 49 miliona završena je i plućna bolnica.

Obilasku su prisustvovali pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, kao i direktori Uprave za kapitalna ulaganja i Razvojne agencije Vojvodine Nedeljko Kovačević i  Nikola Žeželj.

Related posts

Srbija prva u Evropi po broju vakcinisanih na milion stanovnika

Jelena Obradović

PAVLOV: Ostvarene investicije i već isplanirana buduća ulaganja

Nikoleta Dragaš

Obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave!

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija