18. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

U ponedeljak počinje zastoj u fabrici PENG, u ostalim petrohemijskim postrojenjima u Pančevu i Elemiru 20. marta

U fabrici polietilena niske gustine (PENG) u ponedeljak, 15. marta počinje zastoj proizvodnje, koji će trajati 35 dana, dok će u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima HIP-Petrohemije u Pančevu, kao i u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru početi u subotu, 20. marta i trajaće 30 dana.

Najznačajnije investicione aktivnosti biće usmerene na realizaciju projekta SCADA EES u okviru programa digitalne transformacije procesa i generalni remont ekstrudera L-229 u fabrici PENG, prvi put posle više od 40 godina kontinualnog rada.

Pored investicionih aktivnosti u petrohemijskim fabrikama u Pančevu i Elemiru tokom zastoja biće realizovane i remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima.

Planirane remontne aktivnosti obezbediće nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije i obavljaće se prema prethodno utvrđenom planu. Napominjemo da su sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u HIP-Petrohemiji u potpunosti usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije, a sve u cilju bezbednosti i zaštitezdravlja zaposlenih, kao i zaštite radne i životne sredine.

O zaustavljanju fabrika obaveštene su sve nadležne institucije.

Related posts

Tretman kiseonikom za sva godišnja doba

Nikoleta Dragaš

20 GODINA OD NATO ZLOČINA! PREDSEDNIK VUČIĆ KROZ SUZE: Preživeli smo AGRESORE I VASKRSLI DESET PUTA JAČI!

Mica Milakov

Pijačni barometar

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija