24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Vulin i Lo Kašo o unapređenju policijske saradnje

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

Ministar je rekao da je uveren da će se dobra saradnja Srbije i Italije u borbi protiv organizovanog, ali i svih drugih vidova kriminala nastaviti i da će ubrzo između dva ministarstva biti potpisani sporazumi o saradnji u oblasti suzbijanja trgovine narkoticima i vanrednim situacijama.

Kao posebno važan i za građane značajan sporazum, koji očekuje da će biti potpisan, Vulin je istakao sporazum o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola, kakav Srbija već ima sa više zemalja, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Takođe je preneo ambasadoru da će Srbija, ukoliko Priština podnese ponovo zahtev za prijem u članstvo u Interpol, aktivno raditi kako bi to članstvo sprečila, “jer je to apsolutno neprihvatljivo i predstavlja kršenje Vašingtonskog sporazuma“.

Lo Kašo i Vulin su, kako se napominje, na sastanku istakli da je operativna saradnja srpske i italijanske policije rezultirala nizom uspešnih akcija, posebno u oblasti suzbijanja trgovine narkoticima i ocenili da je zajednički interes da se nastave obuke policijskih službenika čim epidemiološki uslovi to budu dozvolili.

Vulin je upoznao ambasadora Lo Kaša sa aktivnostima koje je Srbija preduzela u razbijanju mafijaških grupa i istakao da je prioritet državnog vrha na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bespoštedna borba sa svim oblicima organizovanog kriminala.

Ambasador Lo Kašo istakao je saradnju srpske i italijanske policije u suzbijanju iregularnih migracija, a posebno je pohvalio reagovanje srpske policije u toj oblasti.

Foto: Vlada Srbije

Related posts

Pomen stradalim žeteocima u Starom Grackom

Nikoleta Dragaš

Kukavice Boška Obradovića pretukle ženu u Kotraži

Mica Milakov

Još 1.592 nova slučaja korona virusa u Srbiji

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija