8. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Kovin Vesti

Opština Kovin: Besplatan prevoz u međumesnom saobraćaju za penzionere sa najmanjim primanjima

Veće opštine Kovin jednoglasno je donelo Pravilnik o obezbeđivanju besplatnog prevoza penzionerima u međumesnom saobraćaju na teritoriji opštine Kovin za 2021. godinu.

Po ovom osnovu, pravo na besplatan prevoz u međumesnom saobraćaju ostvaruju penzioneri sa prebivalištem na teritoriji kovinske opštine i sa najnižim iznosom na čeku – mesečno je to 16.004,68 dinara, po PIO propisima.

Odredbama Pravilnika definisano je da zahtev za ostvarivanje prava na besplatan prevoz penzioneri podnose Centru za socijalni rad „Kovin“, a uz popunjen zahtev prilaže se poslednji ček od penzije i fotokopija, odnosno očitana lična karta. Pravilnik stupa na snagu danas (11. mart 2021.), a biće objavljen u „Službenom listu opštine Kovin“.

Takođe, jednoglasno je doneto i rešenje o upotrebi 760.000 iz sredstava tekuće budžetske rezerve za izradu nedostajuće projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju javne vodovodne mreže u Kovinu, kao i za nabavku sportskih rekvizita za vežbanje na otvorenom u budućoj pešačkoj zoni na teritoriji Druge MZ u Kovinu.

Donet je i Zaključak o stavljanju van snage Zaključka Opštinskog veća opštine Kovin, kojim su dodeljena posebna prava JP „Kovinski komunalac“ za izvođenje radova na sanaciji vodovodne mreže – zamena azbestnih cevi, cevima od polietilena u ulici Grobljanska u Kovinu u dužini od 920 metara sa privezivanjem kućnih priključaka, a utvrđen je Predlog odluke o dodeljivanju posebnih prava JP „Kovinski komunalac“ Kovin za obavljanje delatnosti na koje se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje – za izvođenje radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Krečanskoj ulici u Kovinu, radi povećanja kapaciteta promera vodovodnih cevi, u dužini od 5.363 metra.

Veće je utvrdilo i Predlog odluke o dopuni Odluke o utvrđivanju visine tržišne cene zakupa neizgrađenog građevinskog zemljišta javne namene na teritoriji opštine Kovin. Shodno donetim izmenama i dopunama opštinske odluke o mesnim zajednicama sa prošle sednice SO Kovin, Veće je sada utvrdilo predloge rešenja o davanju saglasnosti na statute svih MZ sa teritorije opštine. O napred navedenom, odbornici će se izjašnjavati na zasedanju zakazanom za petak, 12. mart 2021. godine.

Veće je na sednici donelo Oduku o pristupanju realizaciji projekta „Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Krečanskoj u Kovinu“.

Doneta je i Izmena Programa mera za raspodelu sredstava ostvarenih po osnovu naknade za korišćenje mineralnih sirovina i geotermalnih resursa za 2021. godinu.

Prihvaćen je Izveštaj o izvršenju programa korišćenja sredstava namenjenih za finansiranje unapređenja saobraćaja na putevima na području opštine Kovin za 2020. godinu.

Rešenjem je data saglasnost na Prvu izmenu Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta u Biblioteci „Vuk Karadžić“ Kovin.

Doneto je i Rešenje o davanju saglasnosti na kapitalno ulaganje u izgradnju bazena – 2. faza, a data je i saglasnost preduzeću „Zlatar“ doo Mramorak za postavljanje kablovskih NN vodova.

Related posts

VUČIĆ U ZAJEČARU: Nastavićemo da ulažemo u puteve, zdravstvene centre, a stižu i nove investicije

Nikoleta Dragaš

Jabuka u sredu bez vode

Nikoleta Dragaš

Manifestacija „Najjače uskršnje jaje“ peti put u Gračanici

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija