19. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Higijena ponovo čistila deponiju kod vrtića “Petar Pan”

JKP „Higijena“ organizovala je novu akciju odnošenja pepela i otpada sa divlje deponije. Ona se ponovo napravila kod vrtića u naselju Mladost. Prema podacima Higijene, ovakvih deponije u gradu ima oko 45.

Divlje deponije osim što narušavaju izgled grada, predstavljaju i veliki problem. Kako za građane tako i za radnike Higijene. Pored toga što se anagažuje dodatna radna snagada bi sve to bilo očišćeno, u zimskom periodu stvaraju se i novi problemi. Baca se žar koja bi mogla, pored kontejenera, da zapali i kamion kojim se odnosti s otpad i da napravi požar na deponiji.

Marković najavljuje novu akciju odnošenja kabastog smeća koja će i ove godine biti organizovan u aprilu.

Na teritoriji grada ima oko 45 ovakvih divljih deponiju, a samo u naselju Mladost 4, napominje Marković. Svakako iz JKP “Higijena” poručuju da će se angažovati maksimalno kako bi se deponije sanirale, upućujući još jedan apel stanovnicima da vode računa o zaštiti životne sredine.

Kabasti otpad, šut, zemlju Pančevci mogu i sami da odnesu do stare deponije svakodnevno kažu nadležni u Higijeni i to  besplatno,  a ne da ostavlju to pored svojih zgrada ili kuća.

Related posts

Crveni krst dodelio priznanja najbrojnim davaocima krvi

Mica Milakov

Od 1. aprila povećanje plata zdravstvenim radnicima od 10 odsto

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić prusustvovao otvaranju najsavremenijeg tehnološkog NCR kampusa

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija