23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin Vesti

Opština Kovin: Sve raspoloživo angažovano na gašenju požara na deponiji

Zbog činjenice da je iz dubine kovinske Deponije (visina do površinskog vidljivog sloja je 12 metara) tokom vikenda na više mesta izbio dim i požar, od juče su na ovoj lokaciji, uz svo raspoloživo ljudstvo i opremu „Kovinskog komunalca“, na gašenju angažovane i dodatne snage: pomoć u ljudstvu i još dve pumpe jače snage dobijeni su iz Sektora za vanredne situacije MUP Srbije – Pančevo.

Profesionalni vatrogasci i radnici komunalnog preduzeća ispuštaju ogromne količine vode u mesta označena kao žarišta. Kada na svim tim mestima požar bude lokalizovan, uključiće se ekipe VPD „Podunavlje“ (DTD-a) da svojim mašinama „razgrnu“ deponiju do izvora žarišta, kako bi se ona nasula zemljom (za šta će biti potrebne takođe velike količine).

“Molim sugrađane da ne paniče i da veruju u stručnost i spremnost ljudi na terenu da ovaj ekološki incident otklone. Opština Kovin maksimalno se uključila u rešavanje problema i ekipe neće prestajati da rade na gašenju sve dok imamo potencijalnih žarišta. Lokalna samouprava učiniće sve da u bliskom narednom periodu sagleda mogućnosti za dugoročno rešavanje ovog problema, saopštila je povodom preduzimanja akcije gašenja požara na deponiji predsednica opštine, Sanja Petrović.

Related posts

Pink traži zaštitu od brutalnih pretnji i napada opozicije

Jasmina Petkovic

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima digitalne zajednice

Jasmina Petkovic

Unija mladih SNS u akciji uređivanja igrališta

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija