20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Porodica Komnošan jedna od najvećih uzgajivača kaktusa

Porodica Komnošan iz Banatskog Novog Sela jedan je od većih uzgajivača kaktusa u Srbiji. Osim dobre zarade, ovaj posao im je omogućio i lepa druženja na raznim manifestacijama. Bili su u prilici da pre dve godine ugoste kaktusare iz cele Srbije.

Više od dvadeset godina porodica Komnošan bavi se uzgojem raznog cveća, ali su najpoznatiji po kaktusu. Jedni su od retkih u Srbiji koji su se usudili da ga uzgajaju. U njihovom stakleniku raste mnogo različitih vrsta ove biljke, a Delorija Lola Komnošan kaže da su zadovoljni ovim poslom.

Delorija Komnošan dodaje da je osim rada, ključ njihovog uspeha velika ljubav prema ovom poslu.

Cena kaktusa kreće se od 100 dinara pa naviše. Delorija Komnošan kaže da im je osim solidne zarade, ovaj posao doneo i lepa poznanstva na raznim manifestacijama, koje su već neko vreme obustavljene zbog pandemije korona virusa.

Ako se stvore uslovi, Delorija Komnošan kaže da bi volela da se ove godine Sajam kaktusara organizuje ponovo kod njih.

Related posts

Vodostaj na Tamišu prevazilazi granicu redovne odbrane od poplava

Jasmina Petkovic

Alo: Oglasio se RTV Studio B povodom napada na Vučićevu porodicu “Apelujemo na celokupnu srpsku javnost da osudi ovakve napade na decu”

Jasmina Petkovic

Generalna proba vežbe “Sadejstvo 2020” na Pešteru

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija