20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Prvake od 1. aprila moguće upisati elektronski

Epidemiološka situacija korona virusa ove godine je samo unapredila postupak upisa đaka prvaka za školsku 2021/2022. godinu. Od 1. aprila roditelji koji prijave decu za upis preko portala eUprava ne moraju da dolaze do škole, ističe Smilja Abramović, učiteljica IV razreda OŠ “Branko Radičević” u Pančevu.

Upis dece u prvi razred osnovne škole, za narednu školsku godinu, obavezan je za sve mališane rođene od 1. marta 2014. do 28. februara 2015. godine. U Osnovnoj školi “Branko Radičević” svi se trude da roditeljima olakšaju proces upisa koji počinje 1. aprila. Učiteljica Smilja Abramović ističe da roditelji mogu da se upoznaju sa školskim aktivnostima ne samo preko sajta škole, već i preko naloga na društvenim mrežama.

Kao i do sad škola će organizovati roditeljske sastanke, u skladu sa propisanim epidemiološkim merama, kako bi se roditelji i deca upoznali sa radom škole i bili u prilici da vide šta sve ona nudi. Plan, program i  načina funkcionisanja škole predstavlja stručni tim koji se bavi decom. Svako iz svog ugla, roditeljima predstavlja sve ono što je bitno, a tiče se boravka dece u školi.

Obavljen lekaski pregled je preduslov da se dete upiše u prvi razred, pa bi roditelji trebalo već da počnu da ih zakazuju u domovima zdravlja. Ove godine nije potrebno da ponesete nijedan dokument prilikom upisa jer će svi podaci biti pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem.

Related posts

Novih 100 obolelih, jedna osoba preminula

Jasmina Petkovic

Jedna intervencija na javnom mestu

Jasmina Petkovic

MUP: Članovi organizovane kriminalne grupe uhapšeni zbog krijumčarenja migranata

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija