20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

“Duo Balet” škole pohađa više od 120 devojčica

„Duo Balet“ škole nalaze se na tri lokacije – u Pančevu, Beogradu i Loznici. U sva tri grada časove pohađa više od 120 devojčica koje žele da jednog dana postanu poznate balerine. Ekipa Televizije Pančevo (Dunav) posetila je male umetnice na jednom njihovom času.

U želji da se deci pruži nešto lepo i kreativno Duo Balet je u Pančevu osnovan pre dve godine. Svakog utorka i četvrtka u Galeriji Kulturnog Centra Pančevo male balerine vredno vežbaju i usavršavaju svoje pokrete. Učiteljice baleta Andrea Nistor i Ana Jovanović svoju ljubav prema baletu prenose ne samo pančevačkim devojčicama nego i devojčicama i u Beogradu i Loznici.

Pravilno držanje tela, gracioznost, izvođenje tačno određenih pokreta ruku, koncetracija sve se to uči na baletu. Deca slušaju, druže se i socijalizuju. Devojčice su nam otkrile šta im se najviše sviđa na ovim časovima.

Na časovima baleta organizuju se i radionice. Jednom mesečno radoznale balerine  “kreću” na put u svet da se upoznaju sa određenom zemljom, jezikom i kulturom.

Skoro svaka devojčica sanja da postane balerina. A naše male umetnice imaju o svojim učiteljicama samo reči hvale.

U koreografiji “Krunisanje Elze” pokazale su nam šta su sve naučile na zanimljivim i kreativnim časovima. Na pitanje šta bi želelele da postanu kad porastu skoro su sve jednoglasno odgovorile.

Uspeh zavisi od upornosti. Nije presudan talenat već istrajnost, kao i dovoljno jaka želja koja vodi ka cilju.

Svaki dolazak na časove pretvara svakodnevicu kao čarolija u poseban dečji svet, razigran i kreativan. U galeriji Kulturnog centra svake nedelje nasmejana i zadovoljna dečja lica dolaze na treninge u nadi da će im se jednog dana ostvariti snovi.

Related posts

UDAR NA PUTINA! ZAPAD BI DA UVUČE RUSIJU U SUKOB: Podla igra SAD, Francuske, Nemačke i NATO!

Nikola Toadjer

Predsednik Vučić na otvaranju hotela na Divčibarama

Zorana Stekovic

SLUČAJ NEŠA SMRAD: Dvostruki aršini lažnih demokrata

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija