1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

U Pančevu otvorena muzička sezona takmičenjem “Mita Topalović”

Da muzika ne zna za granice potvrđuje i takmičenje “Mita Topalović” kojim je u Pančevu otvorena muzička sezona. U specifičnim uslovima, bez prisustva publike, mladi muzički talenti iz cele Srbije po 11. put su se predstavili u kamernoj muzici i solo pevanju.

Tradicionalno takmičenje “Mita Topalović”, koje se već 11 godina održava u organizaciji Muzičke škole “Jovan Bandur”, počelo je u Pančevu. Prvog dana program je bio podeljen na dva dela. Pre podne kamerna muzika, posle podne solo pevanje za Osnovnu školu. U takmičenju kamerne muzike predstavilo se 11 ansambala iz Srbije.

Uprkos ograničenjima koje su donele epidemiološke mere organizatori su zadovoljni odzivom, ali pre svega umećem takmičara koji su se predstavili.

Do ove godine takmičenje “Mita Topalović”  je bilo međunarodnog karaktera, ali pandemija korona virusa je uzrokovala da ove godine umeće prikažu samo mladi talenti iz Srbije.

Takmičenjem “Mita Topalov” počela je muzička sezona. U nedelju je na program solo pevanje srednjih škola. Naredno takmičenje će biti 10. aprila. Biće to 10. izdanje tamburaških instrumenata “Maksa Popov”.

Related posts

Spektakl u Šapcu – poslednja provera pred SP u boksu

Jelena Obradović

Prezentacija nove opreme baletske škole “Dimitrije Parlić”

Mirjana Popović

Predsednik Vučić na konferenciji o dualnom obrazovanju

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija