25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Prikazane fotografije zločina, Vučić kriminalcima: Gotovi ste!

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

Posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost emitovan je fotomaterijal koji dokazuje zločine za koje se sumnjici kriminalna grupa Veljka Belivuka, a predsednik Aleksandar Vučić je poručio da je država sa tom bandom završila, a onima koji misle da su ih nasledili, poruka države je – gotovi ste, bićete uskoro iza rešetaka.

Vučić je istakao da Srbija neće da trpi narkodilere i ubice, već će se da njima obračunati i pobediti ih.

Vučić: Najvažnije da Srbi na KiM budu bezbedni

Za Srbiju je najvažnije da Srbi na Kosovu i Metohiji budu bezbedni i da imaju boli život, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Odgovarajući na pitanje šta bi bilo sa Srbima na KiM u tzv. nezavnisnom Kosovu, Vučić je rekao da to nije pitanje, već je pitanje šta bi bilo sa Srbijom.

Vučić:Važno je da građani veruju u državu

Naš cilj je da se građani Srbije osećaju slobodnije, sigurnije i da veruju u državu, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

A to ćemo, kazao je, postići kada država pokaže odlučnost da se na nemilosrdan način u pravnom smislu obračuna sa kriminalcima

Vučić: Jačamo odbrambene i bezbednosne strukture

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je novinarima da je na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost razgovarano i o jačanju odbrambenih i bezbednosnih kapaciteta Srbije u cilju još jače borbe sa kriminalom, ali i odvraćanjna svakog potencijalno agresora.

Biće pojačana, rekao je, forenzika i kapaciteti oko DNK analize, zatim oprema za BIA i MUP, kako bi se sa lakoćom otvarali telefoni koji se pronalaze kod kriminalaca.

Vučić: Necemo objaviti snimke monstruoznih dela

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da neće biti objavljeni snimci monstruoznih stvari koje su počinili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belilvuka.

“Da smo hteli da objavimo snimke, objavili bismo ih večeras. Nećemo ih objavljivati”, kazao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li će snimci biti naknadno objavljeni.

Vučić: Gledaćemo da pomognemo našem narodu

Borićemo se svim svojim znanjem, energijom, diplomatskom veštinom, ali snažićemo Srbiju u ekonomskom i svakom drugom smislu da bi mogli da budemo odvraćajući faktor, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom ugroženosti bezbednosti srpskog življa na KiM.

Vučić je, upitan, povodom velike želje nekih zemalja da Srbija prizna Kosovo i pitanje da li su zbog tih želja učestaliji napadi na Srbe, uz navođenje da su danas oskrnavljene dve crkve, kao i da li treba povećati bezbednost, jer međunarodna zajednica ne reaguje, kazao da je upravo zbog toga na sednici Nacionalnog saveta bezbednosti upravo to bila prva tačka dnevnog reda.

Vučić: Odgovor države bice nemilosrdan

Odgovor države biće nemilosrdan protiv kriminalnih grupa u skladu sa zakonom i ustavom, pravdom, moralom i potrebama građana Srbije, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je izjavio da je Srbija uspela da se u poslednjem periodu obračuna sa nekoliko kriminalnih grupa, koje su počinile brojna ubistva.

Vučić: Kod Šapca zaplenjen najveći arsenal oružja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je u rejonu između Šapca i Loznice zaplenjen do sada najveći arsenal ilegalnog naoružanja.

Vučić je, na konferenciji za štampu posle sednice Nacionalnog saveta bezbednosti, ukazao da je juče zaplenjena 21 cev, među kojima najveći deo dugih cevi.

Vulin: Vučić i članovi porodice prisluškivani 1.572 puta

Predsednik Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice prisluškivani su 1.572 puta, ilegalno i bez pravnog osnova, saopštio je večeras ministar unutrašnjiih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin je posle sednica Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da je to utvrđeno u končanoj istrazi, koja pokazala da je ovo krivično delo potpuno nesporno i sve u vezi s tim je predato Tužilaštvu.

Stize najmanje 1,5 miliona vakcina u aprilu, narucili 14,8

Srbija je do sada naručila ukupno 14.832 200 vakcina, izjavio je večeras predsednik Aleksandar Vučić i najavio da će još najmanje 1,5 miliona vakcina stići u aprilu.

Pozvao je građane da se u što većoj meri vakcinišu, a naročite one starije od 75 godina, jer su najugroženiji.

Vučić: Sve što žele od nas je da prihvatimo nezavisnost Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je veceras da se Srbija nalazi u veoma teškoj situaciji vezano za Kosovo i Metohiju i dodao da sve što žele na zapadu od nas staje u jednu rečenicu – priznanje nezavisnosti.

Vučić je, nakon sednice Nacionalnog saveta bezbednosti, istakao da očekuje nastavak dijaloga početkom maja, za šta će Beograd biti spreman.

Na sednici o KiM, vakcinama, kriminalu, jačanju MUP i vojske

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je večeras da su glavne teme sednice Saveta za nacionalnu bezbednost bili analiza situacije na KiM, vakcinacija, borba protiv orkanizovanog kriminala, ali i nabavka nove opreme i naoružanja, radi jačanja MUP-a i Vojske Srbije.

“Imali smo dugu sednicu, jer smo razmatrali sve goruće probleme sa kojima se Sbrija suočava, a koji predstavljaju krupan bezbednosni izazov za zemlju”, rekao je Vučić novinarima.

Izvor: Tanjug

Related posts

Produženi boravak zahvaljujući Gradu Pančevu

Nikoleta Dragaš

Koalicija Za Kraljevinu Srbiju: Zabraniti uvođenje 5G mreže

Zorana Stekovic

PU Pančevo: Konkurs za nove polaznike u toku, prijavite se

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija