20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Završen sastanak: U Srbiji je dramatično!

Završen sastanak lekara kovid-bolnica s ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom. Napravljen plan samo za vikend.

Kako je nakon sastanka rečeno, korona virus se u Srbiji ponovo zahuktava. Mi smo sada u problemu jer je veći broj primljenih nego otpuštenih i jako brzo ćemo iscrpeti sve kapacitete, kažu lekari. Broj zaraženih se širi kao lepeza, istakla je dr Ivana Milošević, zamenica direktora Infektivne klinike.

Doneta je odluka da se svi pacijenti s kovid-obolenjem šalju u Batajnicu i u Kruševac jer su ostali kapaciteti popunjeni, odnosno ako se i jedno mesto isprazni, odmah se popuni, a otvoriće se još jedno krilo VMC Karaburma, a proširiće se i kapaciteti kovid-bolnice u Batajnici, kazala je ona.

“Situacija je toliko dramatična da ne možemo da pravimo planove na duže straze i ovo važi samo za vikend”, istakla je dr Ivana Milošević dodajući da je cilj da se KBC Bežanijska kosa i Zvezdara nipošto ne vraćaju u kovid-sistem.

Prema njenim rečima, sve medicinsko osoblje je na izmaku snaga jer ne treba da se zaboravi da se oni s virusom bore već godinu dana, a isto tako rade i na vakcinaciji stanovništva.

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je uoči sednice Kriznog štaba da je medicinski deo već ranije sve predložio i da neće promeniti predlog, a suština je šta će se odlučiti.

“Čuli smo dva ugla gledanja, sasvim prirodna, rešenje će biti svakako kako bude doneseno. Mi ne možemo da smanjimo ono što smo već rekli jer se situacija nije promenila. Smatramo da su mere racionalne, pitanje je koliko su se sprovodile”, rekao je dr Kon.

Related posts

Akcija “Radost davanja” u prostorijama Crvenog krsta

Nikola Toadjer

Ministar Stefanović: Sinoć bilo mirno i bez nasilja, u Beogradu se okupilo oko 1.100 ljudi

Nikola Toadjer

Brnabić sazvala hitan sastanak Vlade zbog zagađenja vazduha

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija