20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo

Darovi za 8. mart

Svake godine 8. marta se obeležava jedan poseban dan – Dan žena, nastao kao borba za ženska prava, odnosno borba za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Danas se 8. mart obeležava uz poklone koji se daju ženama, a to su obično cveće, parfemi, nakit.

Svake godine pred 8. mart u gradu se primećuju gužve, više se kupuje u parfimerijama, cvećare imaju dodatnu ponudu aranžmana, na ulicama se mogu naći prigodni pokloni. A kupuju svi, i muškarci i žene.  Muškarcima je često neophodan savet šta da kupe, dok žene već unapred znaju šta žele. Ima i onih koji tačno znaju šta žele da poklone dragoj osobi.

Pokloni koji se kupuju za 8. mart mogu biti veoma lični kažu naše sagovornice. Od nakita najčešće se kupuju minđuše, od cveća ruže, a u parfimerijama parfemi.

Bilo da je u pitanju voljena osoba, majka, sestra, drugarica, poklon nije lako izabrati. Zato na vreme treba misliti o tome i naći pravi poklon, makar to bila i sitnica za damu koja nam znači.

Related posts

Isplata minimalca 4. juna, u ponedeljak 100 evra za 1,3 miliona ljudi

Branislava Grčić

Spomen knjiga poginulim Pančevcima Novice Dukadinovskog

Jasmina Petkovic

Dan Roma i romske kulture

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija