19. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Vučić uručio Sretenjski orden akademiku Manani Popovoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Sretenjski orden prvog stepana akademiku Manani Popovoj.

Ona je odlikovana Ukazom predsednika Republike za mozaično ukrašavanje Hrama Svetog Save, kao i za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa između Srbije i Rusije.

Predsednik je zahvalio Popovoj na, kako je rekao, fantastičnom trudu i svemu što je uradila za najlepši pravoslavni hram na svetu.

“Za to što ste ogromnu energiju i godine rada uložili da Srbiji ostavite nešto najlepše što svet ima”, rekao je Vučić na svečanosti u Predsedništvu.

On je, primetivši da je čuo jednu od primedbi na račun Srbije, da Srbi moraju da budu malo skromniji, rekao da smo bili tako neskromni u zahtevu prema njoj da napravi nešto što svojom lepotom i uzvišenošću ne postoji ni u Rusiji.

“Hvala vam što ste nam pomogli da to napravimo i ostavimo za buduća pokolenja, da svedoči o našem prijateljstvu i bratstvu, ali i o ogromnom radu i trudu svih vas koji su u tome učestvovali”, rekao je predsednik Srbije.

Manana Popova je potpredsednica organizacije “Moskovski međunarodni fond za pružanje pomoći UNESKO”, koja je znažajno pomogla izradu mozaika u Hramu Svetog Save.

Vučić je danas uručio i zlatne medalje za zasluge zdravstvesnim radnicima za doprinos u borbi protiv epidemije korona virusa.

Related posts

Gost emisije “Lice nacije” Dobrivoje Tanasijević: Najviše volim Srbiju, nakon nje Ameriku

Vanja Vićentić

“Dani jabuke” četvrti put u Crepaji

Jasmina Petkovic

Brnabić: Kineski eksperti najdragoceniji resurs protiv korone

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija