19. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije

U Opštoj bolnici 127 pacijenata sa korona virusom

Broj obolelih od kovida 19 svakodnevno raste, a u pančevačkoj bolnici trenutno se leči 127 pacijenata sa srednje i teškom kliničkom slikom. Nažalost nepridržavanje propisanih mera doprinelo je da je broj obolelih troduplo veći na bolničkom lečenju u Opštoj bolnici nego pre dve nedelje.

Broj obolelih od kovida 19 kojima je neophodno bolničko lečenje je poslednjih desetak dana u porastu. Trenutno u Opštoj blonici je hospitalizovano 127 pacijenta. Nažalost svakodnevno do petnaest novih pacijenta zarvši na Infektivnom odeljenju sa srednje teškom kliničkom slikom naglašava doktor Ovuka.

,,Bez obzira na jedan broj otpuštenih pacijenta, svakodnevno imamo deset do petnaest pacijenta koje primamo sa ozbiljnim kliničkim slikama, ne baš lakog zdravstvenog stanja. Apelujem na sve ljude da se držimo propisanih mera jer očito da nismo svesni situacije koja se komplikuje iz dana u dan u čitavoj zemlji. Čim raste broj obolelih, raste broj zaraženih i umrlih, svi smo od toga umorni sa kovidom se borimo 11 meseci. Trajaće još, a direktno zavisi od našeg ponašanja“ rekao je direktor ,,Opšte bolnice“ dr Slobodan Ovuka.

Zbog povećanog broja pacijenta ORL odeljenje u Opštoj bolnici po četvrti put je vraćeno u kovid sistem. Ukolko bude ratao broj obolelih doktor Ovuka naglašava koja odeljenja će se ponovo vratiti u kovid režim.

– Ono što je neminovno jeste da moramo opet da praznimo interno odeljenje koje je sada u normalnoj funkciji ako bude ovakav broj , mi možemo da opserviramo 140 ljudi. Ponovo će se povećavati liste čekanja, jer onda moramo da opet damo prednost kovidu.

Doktor Ovuka još jednom apeluje da se uzdržimo od kontakata jer su i zdravstveni radnici na izmaku snaga, oni se takođe razboljevaju, moramo da damo šansu vakcinaciji potrebno je vreme da se što veći broj sugrađana vakciniše da uspemo da stvorimo kolektivni imunitet i izborimo se sa pošasti koja se zove kovid 19.

Related posts

Izgoreo auto noćas na Strelištu

Mica Milakov

“Prelo” šestu godinu zaredom u Hajdučici

Jasmina Petkovic

U toku prijavljivanje za plivanje za Časni Bogojavljenski krst

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija