20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić nakon sastanka sa Lajčakom: Spremni smo za nastavak dijaloga!

Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Srbija je posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za nastavak dijaloga u svakom trenutku kada bude pozvana u Brisel. Srbija podržava aktivnosti i namere Miroslava Lajčaka da politikom kompromisa dođemo do rešenja, bez ultimatuma i nametnutih rešenja”.

– Nikome sve, a svakome dovoljno, to je za nas kompromis – podvukao je Vučić.

– Spremni smo za nastavak dijaloga! Neće biti napretka u evrointegracijama ukoliko ne budemo napravili ozbiljanih pomaka u dijalogu – rekao je Vučić i dodao da će Srbija insistirati na potpunom sprovođenju dogovorenog.

Kako je rekao, Srbija je sve svoje obaveze ispunila.

Srbija će insistirati na potpunom sprovođenju svega potpisanog u Briselu, i ZSO i sve što je trebalo od 2013. godine. Srbija je sve svoje obaveze ispunila. Ja sam to bezbroj puta izneo”.

– Mnogo nam je lepše kada razgovaramo sa investitorima, da li je Srbija prva ili duga po stopi rasta u Evropi, mnogo su nam lepše teme od dijaloga i neuporedivo lakše. Kada imamo dijalog i napredujemo u dijalogu znamo da ćemo moći da brže ostvarujemo rezultate i brže napredujemo – rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Lajčak: Status kvo nije održiv, implementirati dogovoreno

Lajčak je rekao da je dijalog ključ za dalji napredak i da status kvo nije rešenje ni za jednu stranu.

– Članice EU očekuju da se iplementira sve što je dogovoreno u dijalogu poslednjih 10 godina – podvukao je Lajčak.

Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Srbije na Andrićevom vencu, a nakon sastanka planirano je obraćanje medijima.

Lajčak je danas posle podne stigao u Beograd, nakon što je prethodna tri dana boravio u Prištini, gde je razgovarao sa liderima političkih partija i aktuelnim rukovodstvom privremenih institucija u Prištini. 

Izvor: Pink

Related posts

Vučić sa britanskom ambasadorkom

Nikola Toadjer

U Gračanici održana Akademija posvećena martovskom pogromu

Katarina Popović

Predsednik Vučić: Srbija je na vreme prepoznala opasnost koronavirusa – Pozivam građane naše zemlje da se još odgovornije ponašaju

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija