19. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić nakon sastanka sa Lajčakom: Spremni smo za nastavak dijaloga!

Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Srbija je posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za nastavak dijaloga u svakom trenutku kada bude pozvana u Brisel. Srbija podržava aktivnosti i namere Miroslava Lajčaka da politikom kompromisa dođemo do rešenja, bez ultimatuma i nametnutih rešenja”.

– Nikome sve, a svakome dovoljno, to je za nas kompromis – podvukao je Vučić.

– Spremni smo za nastavak dijaloga! Neće biti napretka u evrointegracijama ukoliko ne budemo napravili ozbiljanih pomaka u dijalogu – rekao je Vučić i dodao da će Srbija insistirati na potpunom sprovođenju dogovorenog.

Kako je rekao, Srbija je sve svoje obaveze ispunila.

Srbija će insistirati na potpunom sprovođenju svega potpisanog u Briselu, i ZSO i sve što je trebalo od 2013. godine. Srbija je sve svoje obaveze ispunila. Ja sam to bezbroj puta izneo”.

– Mnogo nam je lepše kada razgovaramo sa investitorima, da li je Srbija prva ili duga po stopi rasta u Evropi, mnogo su nam lepše teme od dijaloga i neuporedivo lakše. Kada imamo dijalog i napredujemo u dijalogu znamo da ćemo moći da brže ostvarujemo rezultate i brže napredujemo – rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Lajčak: Status kvo nije održiv, implementirati dogovoreno

Lajčak je rekao da je dijalog ključ za dalji napredak i da status kvo nije rešenje ni za jednu stranu.

– Članice EU očekuju da se iplementira sve što je dogovoreno u dijalogu poslednjih 10 godina – podvukao je Lajčak.

Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Srbije na Andrićevom vencu, a nakon sastanka planirano je obraćanje medijima.

Lajčak je danas posle podne stigao u Beograd, nakon što je prethodna tri dana boravio u Prištini, gde je razgovarao sa liderima političkih partija i aktuelnim rukovodstvom privremenih institucija u Prištini. 

Izvor: Pink

Related posts

Predsednik Vučić na otvaranju hotela u Priboju

Nikoleta Dragaš

Nastavak saradnje NIS i Košarkaškog kluba „Partizan“

Zorana Stekovic

Po šesti put Sportske igre mladih održane u Zrenjaninu

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija