20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Upis đaka prvaka kreće prvog aprila

Upis dece u prvi razred osnovne škole obavezan je za mališane rođene od 01.marta 2014. do kraja februara 2015. godine. Za školsku 2021/22. godinu obaviće se od 01. aprila do kraja maja. Roditelji to mogu uraditi  preko portala eUprava ili odlaskom u škole.

Upis dece u prvi razred osnovne škole, počinje 1. aprila, najavila je Tatjana Božić gradska većnica za obrazovanje. Ove godine roditelji koji prijave decu za upis preko portala eUprava ne moraju dolaziti u škole.  Prilikom upisa škola pribavlja svu potrebnu dokumentaciju.

Pored upisa prvaka, učenike osmog razreda očekuje provera znanja, odnosno probni završni ispit koji će se održati krajem marta. Prilikom polaganja , važiće ista pravila koja će biti i na završnom ispitu u junu. Posle toga sledi upis u srednje škole, ističe Tatjana Božić.

U gradu Pančevu  ima 10 srednjih škola, a budućim srednjoškolcima je na raspolaganju 52 obrazovna profila. Pored Mašinske škole Pančevo koja je već u sistemu dualnog obrazovanja, Tatjana Božić se nada da će od nove školske godine i učenici Ekonomsko-trgovinske škole takođe imati mogućnost da uz učenje stiču i praktična znanja van škole.

Related posts

Plandište je kroz istoriju promenilo naziv čak 6 puta

Nikoleta Dragaš

Ana Brnabić na obeležavanju 75 godina od oslobođenja Aušvica

Katarina Popović

Miloš Markov novi predsednik Opštine Opovo, Zoran Tasić predsednik Skupštine

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija