2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Vesti

NIS nastavlja sa ulaganjima u pančevačku rafineriju

Ukupna vrednost radova i projekata u okviru planskog održavanja Rafinerije nafte Pančevo 470 miliona dinara

U Rafineriji nafte Pančevo u martu će biti sprovedena planska obustava tokom koje će se izvoditi radovi na čišćenju, reviziji i sanaciji opreme, kao i investicioni projekti na većini procesnih postrojenja, koji će omogućiti poboljšanje opreme i njen pouzdaniji rad.

Vrednost investicionih projekata, zajedno sa projektima investicionog održavanja, procenjuje se na 470 miliona dinara, a sve aktivnosti biće izvedene u skladu sa strogim ekološkim standardima i pravilima bezbednosti na radu. Iako će u okviru  pomenutih aktivnosti biti zaustavljeni proizvodni procesi u svim najvažnijim postrojenjima Rafinerije, povećan obim proizvodnje u prethodnim mesecima omogućio je da se obezbede neophodne zalihe koje garantuju nesmetanu otpremu i uredno snabdevanje tržišta svim vrstama derivata tokom obustave rada postrojenja.  

Ključne aktivnosti biće obavljene na postrojenju  S-44501 (Klaus) u cilju povećanja pouzdanosti rada postrojenja. Značajni investicioni radovi  planirani su i na postrojenju za proizvodnju benzinskih komponenti i gasova (FCC kompleks), kao i na postrojenju Atmosferske destilacije. Takođe, biće realizovan i niz ranije usaglašenih tehničko-tehnoloških izmena u cilju povećanja energetske efikasnosti rafinerije i poboljšanja rada prerađivačkog kompleksa tokom leta.

Tokom planskog zastoja, na radovima u Rafineriji biće angažovano više od 250 zaposlenih NIS-a i eksternih izvođača.

Foto: nis.rs

Related posts

Predsednik Vučić: Prvo obezbediti energetsku sigurnost, tople domove i električnu energiju, a onda se u potpunosti posvetiti zelenoj agendi

Ivana Bogdanovski

Ružić: Dobar odziv studenata na imunizaciju

Katarina Popović

Raspored prvog dana OI

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija