20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ministar Vulin: Žandarmerija – jedan od stubova stabilnosti i bezbednosti Srbije

Foto: Pink.rs

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je danas, nakon sastanka sa komandantom i rukovodiocima Žandarmerije, da će država nastaviti da ulaže u opremanje i obuku pripadnika ove jedinice, koji su jedan od stubova očuvanja bezbednosti i stabilnosti naše zemlje.

Ministar je u bazi beogradskog Odreda Žandarmerije istakao da ova posebna jedinica policije mora uvek biti spremna da reaguje i pruži jasan odgovor i na najmanju opasnost i rizik koji prete da ugroze stabilnost i bezbednost naše zemlje i naruši javni red i mir.

Pripadnici Žandarmerije spremni su i sposobni da izvrše svako naređenje državnog rukovodstva i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića – rekao je ministar Vulin i dodao da će država učiniti sve da im obezbedi još bolje uslove rada, ali i da ulaganja i bolji uslovi rada, zahtevaju više odgovornosti i rada na podizanju borbene gotovosti.

Ministar je precizirao da će država nastaviti da ulaže u materijalno-tehničko opremanje pripadnika Žandarmerije, ali i u podmlađivanje kadra kroz konkurse i selekcione obuke, jer samo najbolji mogu biti pripadnici ove jedinice.

Građani od vas očekuju maksimalnu posvećenost i rad, znaju da ste tu da brinete o njima i njihovoj bezbednosti. To poverenje ne smemo izigrati – naveo je ministar Vulin i naglasio da bezbednosni sistem Srbije nikada neće dozvoliti, što je i pokazao, da kriminalci na našim ulicama i u našim gradovima šetaju slobodni misleći da su zaštićeni.

Niko ne može ni da pomisli da može da preti i urušava stabilnost Srbije. Taj veliki posao očuvanja mira i stabilnosti vaša je odgovornost i privilegija – poručio je ministar pripadnicima Žandarmerije.

Pripadnici Žandarmerije izveli su pokaznu vežbu u kojoj su prikazali veštine i sposobnosti u uspostavljanju narušenog javnog reda i mira.

Izvor: Pink

Related posts

Predsednik Vučić za Juronjuz: “Dosadilo mi je da mi evropski lideri drže predavanja o bliskim vezama sa Rusijom i Kinom”

Nikoleta Dragaš

Gost emisije “Lice nacije” Ištvan Pastor

Aleksandra Miloševska

Čestitka predsednika gardistima povodom Dana jedinice

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija