29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ministar Vulin: Žandarmerija – jedan od stubova stabilnosti i bezbednosti Srbije

Foto: Pink.rs

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je danas, nakon sastanka sa komandantom i rukovodiocima Žandarmerije, da će država nastaviti da ulaže u opremanje i obuku pripadnika ove jedinice, koji su jedan od stubova očuvanja bezbednosti i stabilnosti naše zemlje.

Ministar je u bazi beogradskog Odreda Žandarmerije istakao da ova posebna jedinica policije mora uvek biti spremna da reaguje i pruži jasan odgovor i na najmanju opasnost i rizik koji prete da ugroze stabilnost i bezbednost naše zemlje i naruši javni red i mir.

Pripadnici Žandarmerije spremni su i sposobni da izvrše svako naređenje državnog rukovodstva i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića – rekao je ministar Vulin i dodao da će država učiniti sve da im obezbedi još bolje uslove rada, ali i da ulaganja i bolji uslovi rada, zahtevaju više odgovornosti i rada na podizanju borbene gotovosti.

Ministar je precizirao da će država nastaviti da ulaže u materijalno-tehničko opremanje pripadnika Žandarmerije, ali i u podmlađivanje kadra kroz konkurse i selekcione obuke, jer samo najbolji mogu biti pripadnici ove jedinice.

Građani od vas očekuju maksimalnu posvećenost i rad, znaju da ste tu da brinete o njima i njihovoj bezbednosti. To poverenje ne smemo izigrati – naveo je ministar Vulin i naglasio da bezbednosni sistem Srbije nikada neće dozvoliti, što je i pokazao, da kriminalci na našim ulicama i u našim gradovima šetaju slobodni misleći da su zaštićeni.

Niko ne može ni da pomisli da može da preti i urušava stabilnost Srbije. Taj veliki posao očuvanja mira i stabilnosti vaša je odgovornost i privilegija – poručio je ministar pripadnicima Žandarmerije.

Pripadnici Žandarmerije izveli su pokaznu vežbu u kojoj su prikazali veštine i sposobnosti u uspostavljanju narušenog javnog reda i mira.

Izvor: Pink

Related posts

Vakcinacija bez zakazivanja se nastavlja! Meštani Omoljice i Ivanova pokazali odgovornost

Ivana Bogdanovski

Predsednik Vučić se u Dimitrovgradu sastao sa predsednikom Bugarske

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić: Zajedno nastavljamo da gradimo budućnost naše Srbije

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija