23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo

Drugo mesto za tim Mašinske škole na takmičenju

Maturanti Mašinske škole Pančevo predvođeni profesorom Nenadom Milenkovićem, osvojili su drugo mesto na takmičenju „Feliks“ u Kragujevcu. Na takmičenje iz oblasti fizike, elektronike, informatike i eksperimenata 20 timova učenika srednjih škola iz Srbije je predstavilo svoje projekte.

Tim Mašinske škole Pančeva napravio je robota za sakupljanje plastičnog otpada sa kojim je osvojio drugo mesto na takmičenju u Kragujevcu. Profesor Nenad Milenković je veoma ponosan na svoje učenike, dodajući da je robot rezultat saradnje sa Centrom za talente „Mihajlo Pupin“ u Pančevu.

Učenici Strahinja Ergarac i Mateja Milanović su učestvovali u izradi robota. Čitav posao trajao je oko dva meseca. Nikola Štulić, treći član ekipe bio je sprečen da otputuje, ali je timu pružao online podršku. Kaže da je izrada robota bila zahtevna i izazovna, ali da su sve poteškoće u okviru završetka ovog projekta uspešno sami otklanjali.

Na žalost zbog epidemiološke situacije odložena su okružna i republička takmičenja. Održaće se samo školska, jer je zainteresovanost učenika velika, kao i želja da pokažu šta su naučili, istakao je direktor Mašinske škole u Pančevu, Nenad Dojčinović.

Ovo takmičenje je još jednom “potvrdilo” da naši srednjoškolci idu u korak sa svojim vršnjacima u svetu kada je nauka u pitanju.

Related posts

Mađarski nacionalni praznika obeležen u Debeljači

Vanja Vićentić

Vučić objavio ko sve i kada dobija novčanu pomoć u maju

Katarina Popović

Strelište i svi Pančevci dobijaju pravoslavni hram

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija