20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Pančevo Vesti

Nove optužbe u aferi oko nestanka novca iz blagajne “Pančevca”

Prema informacijama koje su bliske istrazi, porodica bivše blagajnice “Pančevca” koja se sumnjiči da je zloupotrebila položaj i otuđila novac iz kase ovog nedeljnika, navodno je uputila pretnje i predsedniku MZ Jabuka.

Navodno, ćerka osumnjičene blagajnice i brat pokušali su da nateraju predsednika Saveta da sa zgrade Mesne zajednice skine dokument, odnosno poziv građanima da prijave direkciji “Pančevca” ukoliko su osumnjičenima nosili novac za čitulje na kućnu adresu.

Ovo je okarakterisano kao ometanje istrage koja je u toku. Izašle su i nove tvrdnje i informacije da je osumnjičena nekada dobila otkaz u prodavnici svog devera zbog slične situacija, odnosno “potkradanja” novca. Isto se dogodilo i njenom bratu, s obzirom da su radili zajedno i da je u prodavnici svakodnevno beležen “manjak”.

Da podsetimo. pripadnici MUP-a u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije terete S.K. da je zloupotrebom položaja u periodu od oktobra 2015. godine do jula 2019. navodno naplaćivala tekstove za čitulje i pomene, a da ih nije evidentirala kao prihod ili prikazivala u manjim iznosima. Sumnja se da je pribavila protivpravnu imovinsku korist od preko 10 miliona dinara, odnosno 90 hiljada evra.

Novac za čitulje osumnjičena je primala u svojoj kući u Jabuci gde je, sa suprugom, klijentima izdavali tzv paragon blok priznanice. Posle ovog otkrića i objave u medijima, ovom nedeljniku javili su se i pretplatnici iz Nemačke i Danske koji nisu dobijali fiskalne račune. Istraga je proširena i na period pre privatizacije „Pančevca“ odnosno na vreme od 2008 do 2015. godine.

Related posts

Na pančevačkoj Hirurgiji dve hitne operacije

Nikoleta Dragaš

Svečana akademija: 180 godina Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva

Nikoleta Dragaš

Prinos kukuruza i soje zavisiće od vremenskih prilika tokom avgusta

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija