20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ministar Vulin: Nastavićemo da ulažemo u JZZ, zaštita svedoka od presudne važnosti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u obuku i opremu pripadnika Jedinice za zaštitu i istakao da je zaštita svedoka jedan od najvažnijih segmenata borbe protiv organizovanog kriminala…

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u obuku i opremu pripadnika Jedinice za zaštitu i istakao da je zaštita svedoka jedan od najvažnijih segmenata borbe protiv organizovanog kriminala.

Ministar Vulin, koji je održao sastanak sa komandantom i rukovodiocima ove jedinice, naglasio je da se posao policije u razotkrivanju organizovane kriminalne grupe ne završava hapšenjem i skupljanjem dokaza i da značajnu ulogu u samom postupku imaju upravo pripadnici Jedinice za zaštitu.
 
„Borba protiv organizovanog kriminala zahteva maksimalnu posvećenost i angažovanje. Bez dobre zaštite svedoka, posebno u postupcima vezanim za organizovani kriminal, bez osiguravanja da svedoci neće biti zastrašivani, da će im se obezbediti lična sigurnost, nema efikasnog postupka“, istakao je ministar Vulin.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je naveo, imajući u vidu značaj ove jedinice, nastaviće da ulaže u njihove obuke i opremu, jer se spremnost i jačina države u obračunu sa mafijaškim klanovima, između ostalog, ogleda i u sposobnosti da zaštiti svedoke u postupku.
 
Povodom 15 godina postojanja Jedinice za zaštitu, komandant Jedinice Goran Živković uručio je ministru Vulinu i direktoru policije Vladimiru Rebiću plakete.

Related posts

Koncert Željka Joksimovića na TV Pančevo danas od 18 sati

Nikoleta Dragaš

U aferama “Jovanjica” i “Belivuk” učestvovali predstavnici državnih struktura

Vanja Vićentić

Vulin, Vesić i još 30 poslanika najavili štrajk glađu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija