20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Predsednik Vučić dočekao avion sa 100.000 vakcina “Sputnjik Ve”

Avion sa još 100.000 doza ruske vakcine “Sputnjik V” sleteo je večeras u Beograd, a na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao ga je predsednik Aleksandar Vučić.

Sa ovim kontigentom od 100.000 vakcina, Srbija je prešla broj od dva miliona nabavljenih vakcina.

“Sa ovim vakcinama, Srbija je nabavila 2,62 miliona vakcina. Sa tim ćemo moći da vakcinišemo 1,3 miliona ljudi, što je važno za našu zemlju”, rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da je večeras stiglo 100.000 druge doze, za revakcinaciju građana koji su primili prvu dozu ruske vakcine.

Vučić je podsetio i da Srbiju očekuje proizvodnja ruske vakcine.

“To je težak zadatak za nas. Tu smo još na početku. Ne ide to za dan. Ni neke stalne članice SB UN nisu napravile vakcinu, a ne Srbija. Ali ćemo da pravimo. Prvo ćemo da pakujemo, verujem da ćemo to do juna, a onda ćemo i da krenemo u proizvodnju”, rekao je Vučić.

Sa Vučićem, avion Er Srbije “Nikola Tesla”, koji je dopremio vakcine, dočekali su ministar za inovacije Nenad Popović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Inače, Srbija je po broju vakcinacija na milion stanovnika, na šestom mestu u svetu i drugom u Evropi, posle Velike Britanije.

Kada je reč o broju onih koji su dobili drugu dozu vakcine na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi i četvrta u svetu.

Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika.

Sutra se očekuje da u Srbiju stigne dodatnih 58.500 Fajzer vakcina, a 5. marta još 500.000 Sinofarm vakcina.

Related posts

PUKLI SU! Funkcionerka SNS-a: Demokratska stranka se cepa, KAKO BI TEK BILO DA SU NA VLASTI?!

Nikoleta Dragaš

Patrijarh srpski gospodin Irinej sahranjen u kripti hrama Svetog Save!Vučić:Patrijarhova Srbija bila je Srbija mira i okupljanja

Branislava Grčić

Održane konjičke trke u Pančevu

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija