20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Najvažnije Pančevo

Počele pripreme sadnje u JKP ,,Zelenilo”

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo“ uveliko se priprema za sadnju koja će početi krajem marta i početkom aprila. Trenutno se zamenuje rasad koji je već dotrajao, a u pojedinim delovima grada sade se nove drvenaste   sadnice, dok vremenski uslovi to dozvoljavaju.

Zaposleni u Zelenilu aktivni su toko cele godine, a sada se spremaju za prolećnu setvu, jer je to i najzahtevenoj godišnje doba za njih.  Ovih  dana radi se na održavanj zelenih povrešina, sakuplja se lišće i sve se priprema za sadnju novog cveća  kada otopli, kaže Ženja Marinković, iz JKP „Zelenilo“.

JKP „Zelenilo“  godišnje samo na teritoriji grada posadi oko 3000 sadnica, u svim delovima grada. U Zelenilu kažu da je glavni cilj da ima što više zelenih površina u gradu i naseljenim mestima.

Već u aprilu Pančevci će moći da uživaju u  novom cveću koje se već uveliko priprema u rasadniku Zelenila.  Ženja Marinković ističe da se Pančevo može pohvaliti velikim zelenim površinma ali kaže da zelenila nikada nije dosta.

Related posts

“Spomenica prisajedinjenja 1918–2018” uručena Miroviću i Vukosavljeviću

Nikoleta Dragaš

Svi pacijenti u pančevačkoj bolnici negativni na COVID-19

Jasmina Petkovic

ODGOVORNO: Posle 6 decenija nemara i nebrige bivših vlasti, lokalna samouprava rešava problem sa vodom u Skrobari

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija