20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

U Srbiju stiže 100.000 vakcina “Sputnjik V”

Foto: Pixabay

“U Srbiju večeras stiže još 100.000 ruskih vakcina Sputnjik V”, najavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, nakon što je razgovarao telefonom sa ruskim kolegom, ministrom industrije i trgovine Denisovim Manturovim.

Popović je naveo da će vakcine odmah po pristizanju na aerodrom “Nikola Tesla” biti transportovane u Institut Torlak, odakle će u ponedeljak biti distribuirane u centre za vakcinaciju širom Srbije.

Tokom razgovora sa Manturovim, prema rečima Popovića, potvrđeno je da “bratska Srbija ostaje prioritet za Rusiju u isporuci vakcina”.

On je istakao da je ova isporuka potvrda najboljih odnosa Srbije i Rusije.

“Ovo je još jedan dokaz da uvek možemo da se oslonimo na našu rusku braću i da kao mnogo puta do sada u našoj istoriju, Rusija nikada nije ostavila Srbiju na cedilu”, rekao je Popović.

Popović je podsetio da je Srbija dogovorila nabavku ukupno dva miliona vakcina iz Rusije i da će celokupna količina vakcine biti isporučena Srbiji do kraja aprila.

Related posts

Ministar Vulin: Ugrožavanje bezbednosti pripadnika srpske policije u KZB nije prihvatlјivo

Jelena Belić

Krizni štab: Nema popuštanja epidemioloških mera

Zorana Stekovic

Vučić naredio upotrebu VS u Šidu zbog migranata

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija