20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Grad Pančevo izdvaja sredstva za samozapošljavanje građana

Kristina Ćirić uspela je zahvaljujući sredstvima  iz Grada Pančeva da otvori edukativni centar „Mala sveznalica“ i pokrene svoj posao. Ona je zajedno sa još 15 Pančevaca dobila sredstva u okviru mere Samozapošljavanja, za koju je grad Pančevo prošle godine izdvojio oko 6 miliona dinara.

Luka Radaković  ima 4 godine i pre mesec dana počeo je da dolazi kod Krstina Ćirić na časove. Kaže da voli da dolazi u „Malu sveznalicu“ i da je dosta naučio.

Značajno je kada pokrećete svoj posao da imate pomoć i podrušku Grada, rekla je Kristina Ćirić koja je od grada dobila 400 hiljada dinara u okviru mere Samozapošljavanja i otvorila Edukativni centar „Mala sveznalica“. Za taj novac je uredila prostor i kupila neophodnu opremu.

Grad Pančevo u okviru Lokalnog akcionog plana  prošle godine je odobrio 16 projekata u okviru Samozapošljavanja, kaže Milenko Čučković, gradski većnik.

Čučković najavljuje da je grad za ovu godinu opredilo isti iznos sredstava kao i prošle godine i će će se konkursi otvoriti početkom proleća.

Related posts

Prvi bod “Železničara” u Prvoj ligi

Jasmina Petkovic

Pančevka opljačkala Goricu Popović

Mica Milakov

Gorela mala divlja deponija kod vrtića “Petar Pan”

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija