8. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić sa predstavnicima Srba sa KiM o novčanoj pomoći i planiranim projektima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa srpskim predstavnicima sa KiM i upoznao ih sa situacijom pred dolazak specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i nastavka razgovora u Brisleu.

Vučić je takođe najavio da će Srbija novčano pomoći srpskom narodu na KiM, ali i da će nastaviti da ulaže u važne projekte.

“Razgovarali smo o tome sa kakvim problemima se suočavamo, o bezbednosnim problemima na KiM, ali i o konkretnim projektima”, rekao je Vučić posle sastanka u Kuršumliji.

Predsedniki je najavio i da nezaposleni mogu da očekuju pomoć države Srbije od po 200 evra,a svako dete koje živi na KiM, kao i svaki čovek, što je razlika u odnosu na centralnu Srbiju, dobiće po 100 evra pomoći.

To znači da će petočlana porodica, u kojoj dvoje odraslih zaposlenih dobiti 500 evra, a ako su dvoje nezaposlenih 700 evra.

“To je ogroman novac, ali time želimo da pomognemo, posebno siromašnom delu našeg stanovništvu na KiM”, rekao je Vučić i dodao da nisu svi na KiM siromašni, jer ima, posebno na Severu, onih koji žive pristojno, pre svega, zbog kosovskog dodatka.

” Želimo da zamolimo te ljude da nastave da se bore, da čuvaju na svoja i naše, srpsko ognjište na Kosovu i Metohije”, rekao je Vučić.

Vučić je zahvalio srpskom narodu na KiM koji je na izborima, kaže, pokazao jedinstvo, koje ga nije uvek krasilo, jer su shvatili da je to jedini način da se izbore za svoje interese.

“Ako je 43.800 glasova bilo za Srpsku listu, a drugoplasirani, koji su pokušavali da unesu podelu u srpski narod, dobili 1.300 glasova, jasno je kakva je razlika i kolika je podrška Srpskoj listi i podrška jedinstvu i zajedništvu sa Srbijom”, istakao je srpski predesednik.

Vučić je takođe naglasio, da i pored toga što su “neki ulagali mnogo novca u nastojanjima da podele srpski narod, jer su albanski politički lideri želeli tu podelu – nisu uspeli”.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će biti realizovan projekat novi KBC Gračanica, kao i da će biti urađen magistralni put od Jarinja do Kosovske Mitrovice i projekat obnove KBC Kosovska Mitrovica.

Najavio je takođe i da će se raditi nova zgrada Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici.

“Razgovarali smo o projektima, i možemo danas da kažemo šta ćemo da radimo, što će biti simboli uspeha”, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić rekao je za magistralni put od Jarinja do Mitrovice da će 53-54 kilometara, koliko je dužina ovog puta, biti urađen kao pista, šest metara širine, sa bankinama i kanalima.

Razgovaralo se i o projektima u Kosovoskom pomoravlju, poput Štrpca, od osvetljenja u centru grada, fasada, do svih važnijih pitanja

Related posts

Najgori dan za Srbiju! Čak 1.328 novih slučajeva korone!

Jasmina Petkovic

Banjai: Dođite u subotu u 12 časova na akciju ” Posadi drvo”

Mica Milakov

Zubari u domu zdravlja rade po ustaljenom rasporedu uz poštovanje mera zaštite

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija