19. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić: Naš odgovor će biti strpljivost i trpeljivost

Predsednik Srbije poručio je komentarišući stav Prištine i poruke iz Brisela i Vašingtona oko KiM da oni samo žele da Srbija prizna Kosovo, a da će naš odgovorna sve to biti strpljivost i trpeljivost.

Na pitanje  novinara  može li se status Kosova rešiti na relaciji Priština, Brisel i Vašington bez Beograda, Vučić je odgovorio:

“Videćemo šta će da kažu za Vašingtonski sporazum. Vidim da im se ne sviđa. Jedino što bi želeli je da Srbija prizna Kosovo. Ako misle da je to realno moguće – blago njima. Mi ne mislimo tako”, rekao je Vučić.

Predsednik je ukazao da su se neki čudili i kritikovali kada je rekao “vi radite svoj posao, mi ćemo svoj”, te poručio da on nije za razliku ranijih vlasti, izašao sa “jakim” saopštenjima kao 2004. kada su izdali narod, kada su se lomili krstovi, spaljivale crkve na Kosovu, a da ništa nije prduzeto.

“Najbolje je da pustimo da oni pokazuju nervozu, a mi ćemo da nastavimo da se bavimo jačanjem naše privrede”, podvukao je Vučić.

Vučić je rekao da bez Beograda mogu da organizuju možda jedino pokušaj smene vlasti, kao što su pokušali, kako je rekao, na najgluplji mogući način na ulici, silom, pa nije uspelo.

Related posts

Novo zlato za Marka Milanovića

Mica Milakov

Murinjo dobio fudbalski teren u Srbiji, Matić odigrao ključnu ulogu

Mica Milakov

Preventivni pregledi za vikend

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija