3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Pomoć nezaposlenim Srbima na KiM 200 evra, za svako dete 100 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će posebnu finansijsku pomoć dobili svi građani koji žive na Kosmetu, i to nezaposleni po 200 evra, dok će svi ostali kao i svako dete dobiti po 100 evra.

“Dogovor je sa Kancelarijom za KiM da posebnu finansijsku pomoć uputimo, ne ljudima koji su prijavljeni, već onima koji žive na KiM, posebno onih 12.000 do 14.000 koji su nezaposleni”, rekao je Vučić.

Vučić: Javna nabavka urađena transparentno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je javna nabavka za izradu Centralnog informacionog sistem za obračun zarada u javnom sektoru bila potpuno transparentna i u skladu sa svim procedurama.

Odgovarajući na novinarsko pitanje ima li više informacija o javnoj nabavci na kojoj je posao za poračun plata u javnom sekroru pripao Telekomu i Vajrles mediji Igora Žeželja, Vučić je rekao da je javna nabavka urađena čisto i po svim proceurama.

Pupčanu vrpcu između Srbije i Srba niko ne može da preseče

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da kvazipolitičari na Kosovu i Metohoji i oni koji ih podržavaju iz Beograda na poslednjim izborima u južnoj pokrajini nisu uspeli da razbiju jedinstvo srpskog naroda na KiM.

Rakić je u Kuršumliji, posle sastanka političkih i institucionalnih predstavnika Srba sa KiM sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i članovima Vlade Srbije, rekao da rezultat Srpske liste na vanrednim parlamentarnim izborima na KiM nije samo pobeda te političke opcije, već jasan pokazatelj srpskog jedinstva i sloge.

Imaćemo 5.marta 2,6 mln vakcina, Đilas neka tvituje iz Trsta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija 5. marta imati 2,6 miliona vakcina, po čemu će naša zemlja imati najviše vakcina proporcionalno broju stanovnika posle Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Poručio je svojim političkim protivnicima da ako su nezadovoljni takvom Srbije da podrže “šoping u Trstu” i tako reše sve probleme.

Vučić: Nove mere za vikend na zahtev lekara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su nove, strože mere, koje predviđaju da se rad ugostiteljskih objekata ovog vikenda skraćuje do 14 časova, donete na zahtev lekara.

Odgovarajući na pitanje novinara u Kuršumliji da li će nove mere doneti efekte, Vučić je rekao da su one donete na zahtev lekara, jer je zbog povećanja broja zaraženih, povećan i broj pacijenata u bolnicama.

Vučić: Novi KBC u Gračanici, nov put od Jarinja do K.Mitrovice

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će biti realizovan projekat obnove KBC Kosovska Mitrovica, da će graditi novi KBC Gračanica, kao i da će biti urađen magistralni put od Jarinja do Kosovske Mitrovice.

“Razgovarali smo o projektima, i možemo danas da kažemo šta ćemo da radimo, što će biti simboli uspeha”, rekao je Vučić nakon razgovora sa Srbima sa KiM u Kuršumliji.

Vučić: Naš odgovor će biti strpljivost i trpeljivost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas komentarišući stav Prištine i poruke iz Brisela i Vasingtona oko KiM da oni samo žele da Srbija prizna Kosovo, a da će naš odgovorna sve to biti strpljivost i trpeljivost.

On je tako odgovorio i na pitanje može li se status Kosova rešiti na relacziji Priština, Brisel i Vašington bez Beograda,

Postoje nova saznanja,mozda odlozimo sednicu Saveta bezbednosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je mogućnost da zbog novih saznanja državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala bude odložena Sednica saveta za nacinalnu bezbednost koja je bila zakazana za danas.

“Dobio sam određene informacije pa je moguće da pomerimo održavanje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, velike su teme, ali to ćemo znati u roku naredna dva sata da ne bismo napravili formalno-pravnu grešku, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li postoje neka nova sazanja u borbi države protiv kriminala.

Vučić: Srbija u ekonomskom usponu i preporodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Srbija u svakom pogledu u ekonomskom usponu i preporodu, a po njegovoj oceni to će stvorititi i problem, jer, kako kaže, što Srbija bude više napradovala, deo srpskog stanovništva u regionu ići će ka Srbij.

“A mi bismo više želeli da ostanu na svojim ognjištima pre svega u BiH i u Crnoj Gori”, rekao je Vučić.

Vučić: Sa Srbima o situaciji na KiM, projektima, novčanoj pomoći

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upoznao je danas predstavnike Srba sa Kosova i Metohije sa situacijom pred dolazak specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, ali i najavio da će Srbija značajno novčano pomoći srpskom narodu na KiM i nastaviti da ulaže u važen projekte.

On je preneo da je predstavnike Srba sa KiM danas upoznao sa situacijom i pred dolazak Miroslava Lajčaka i nastavka razgovora u Brisleu.

Foto: Tanjug

Related posts

I legenda odbojke Slobodan Boškan podržao Igre

Mica Milakov

Predsednik Vučić podseća da je 2019. obećao srpsku fabriku u Drvaru

Jasmina Petkovic

Produžen rok za prijavu NIS-ovog konkursa „Zajednici zajedno“

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija